Tarta cu lamaie

de La Ancuta in Prajituri, 23 Sep 2010 | 2474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 150g faina
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 12 linguri zeama de lamaie
  • frisca si zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Pentru blat: se amesteca faina cu zaharul. Se adauga untul taiat bucatele si se framanta. La final se pune apa si se framanta bine.


Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se baga la frigider 30 de minute.


Se intinde aluatul pe masa infainata, se pune in tava de tarta si se inteapa cu furculita. Se mai baga la frigider pentru inca 30 de minute.


Se scoate din frigider se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15 minute. Se ia folia jos si se mai lasa in cuptor inca 15 minute.


Pentru crema: se bate frisca cu zaharul, se adauga ouale, coaja si sucul de lamaie.


Se scoate blatul din cuptor, se pune deasupra crema si se mai coace 20 de minute.


Se orneaza cu frisca si zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Multumesc Corina

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Ionix multumesc. Si mie imi place lamaia

Anamaria7 1

03.10.2010, 00:23

ADOR orice praji cu muuulta lamaie iti lasa gura apa doar cand te gandesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie