Tarta cu lamaie

de La Ancuta in Prajituri, 23 Sep 2010 | 4560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 150g faina
  • 25 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 lingura apa
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 12 linguri zeama de lamaie
  • frisca si zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Pentru blat: se amesteca faina cu zaharul. Se adauga untul taiat bucatele si se framanta. La final se pune apa si se framanta bine.

Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se baga la frigider 30 de minute.

Se intinde aluatul pe masa infainata, se pune in tava de tarta si se inteapa cu furculita. Se mai baga la frigider pentru inca 30 de minute.

Se scoate din frigider se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15 minute. Se ia folia jos si se mai lasa in cuptor inca 15 minute.

Pentru crema: se bate frisca cu zaharul, se adauga ouale, coaja si sucul de lamaie.

Se scoate blatul din cuptor, se pune deasupra crema si se mai coace 20 de minute.

Se orneaza cu frisca si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Multumesc Corina

La Ancuta 1

27.09.2010, 00:40

Ionix multumesc. Si mie imi place lamaia

Anamaria7 1

03.10.2010, 00:23

ADOR orice praji cu muuulta lamaie iti lasa gura apa doar cand te gandesti

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarte vergeoise