Tarta cu legume colorate

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 8 Mar 2017 | 10612 vizualizari

 

Doua portii foaaarte generoase cu 20 lei, o tarta perfecta pentru mic dejun, pranz sau cina, cu blat fraged, legume subtiri, crocante, pline de vitamine si o umplutura cremoasa de branza. Va invit sa o testati!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 morcov mare
  • ½ ardei gras rosu
  • 200 g crema de branza
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare si piper
  • ¼ nucsoara rasa
  • Blat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 60 ml apa rece
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume colorate:

Aluat:

  • Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta pana obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 15 min.

Umplutura:

 

  • Da pe razatoarea mandolina dovleceii cu tot cu coaja si morcovul curatat, pe lung, obtinand astfel fasii lungi si subtiri.

  • Taie ardeiul gras fasii.

  • Pregateste si umplutura amestecand intr-un castron crema de branza cu smantana, ouale, parmezanul ras, sare si piper dupa gust, plus nucsoara rasa.

  • Scoate aluatul din frigider si intinde o foaie subtire, apoi pune-l intr-o tava dreptunghiulara si taie marginile uniform.

  • Asaza legumele alternativ si circular, de jur imprejur, pana umpli tava.

  • Toarna apoi amestecul de branza si ai grija sa intre peste tot printre legume.

  • Pune tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se incheaga bine umplutura si blatul este usor auriu.

  • Lasa tarta sa se raceasca putin, tai-o felii si serveste-o alaturi de putina crema de otet balsamic si parmezan ras deasupra.

TIPS-URI

1

 Dimensiunea tavii este de 17x27 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kytz 1

10.03.2017, 10:15

dantes 1

21.03.2017, 06:50

Super!

mihaelar63 1

21.03.2017, 20:36

Ce frumoasa este . Si eu mi-am pus ochii pe ea !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor