Tarta cu leurdă şi ciuperci

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2014 | 4637 vizualizari

 

Vă prezint astăzi Tarta cu leurdă şi ciuperci, inspirată după reţeta bucătăraşului nostru Lia Maria. Nu am reprodus întocmai, am făcut unele modificări (nu esenţiale) în ingrediente, şi rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor :) Mulţumesc, Lia Maria, pentru reţetă >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci proaspete
  • 2 legături leurdă
  • 400 g smântână
  • 3 ouă crude
  • 3 ouă fierte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • câteva fire de chives
  • câteva frunze de busuioc verde
  • o linguriţă oregano (uscat am avut eu)
  • sare, piper după gust
  • 50 g caşcaval ras pentru presărat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu leurdă şi ciuperci:

Făina am cernut-o cu praful de copt.

Ciupercile, spălate şi tăiate în cuburi mai mici le-am sotat în puţin  ulei, până s-au înmuiat şi a mai scăzut din zeama pe care au lăsat-o.

Ouăle crude, smântâna, cu un praf de sare şi piper le-am bătut bine până s-au omogenizat.

Ouăle fierte le-am tăiat în cuburi.

Leurda, spălată bine, am pus-o la chopper, împreună cu busuiocul şi chives şi le-am mărunţit bine. Am adăugat ciupercile, ouăle fierte, apoi amestecul de ouă cu smântână.

La final am adăugat făina, amestecând uşor până am obţinut un aluat omogen, curgător dar destul de consistent (ca o lavă).

Am răsturnat totul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu hârtie de copt şi am introdus la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru aproximativ o oră (am verificat cu scobitoarea dacă s-a copt). 

Am lăsat să se răcorească în tavă şi apoi am scos tarta pe o farfurie. Am presărat caşcaval ras, cât tarta era fierbinte. Am tăiat-o după ce s-a răcit.

 

 

 

TIPS-URI

1

Reţeta originală folosea carne de pui, eu am înlocuit-o cu ciuperci; în plus, am adăugat chives, busuioc şi oregano şi am pus mai multă smântână.

2

În reteta originală se amestecă ingredientele uscate cu făina, se pune totul în tavă şi se toarnă ingredientele umede (ouăle şi smântâna) peste compoziţie; eu am uitat să fac aşa şi am încorporat făina la sfârşit, dar nu a afectat calitatea aluatului.

3

Deoarece conţine făină, e mai bine ca tarta să fie tăiată după ce se răceşte complet.

4

Am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm şi tarta a ieşit puţin mai înaltă decât am estimat (sincer, nici nu credeam că va creşte la copt, dar a crescut destul de mult). Data viitoare voi coace într-o tavă cu diametrul ceva mai mare.

5

La compoziţia dată, cred că două legături de leurdă au fost cam puţine. Data viitoare voi pune trei sau chiar patru legături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurdă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv