Tarta cu leurdă şi ciuperci

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2014 | 1183 vizualizari

 

Vă prezint astăzi Tarta cu leurdă şi ciuperci, inspirată după reţeta bucătăraşului nostru Lia Maria. Nu am reprodus întocmai, am făcut unele modificări (nu esenţiale) în ingrediente, şi rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor :) Mulţumesc, Lia Maria, pentru reţetă >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci proaspete
  • 2 legături leurdă
  • 400 g smântână
  • 3 ouă crude
  • 3 ouă fierte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • câteva fire de chives
  • câteva frunze de busuioc verde
  • o linguriţă oregano (uscat am avut eu)
  • sare, piper după gust
  • 50 g caşcaval ras pentru presărat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu leurdă şi ciuperci:

Făina am cernut-o cu praful de copt.


Ciupercile, spălate şi tăiate în cuburi mai mici le-am sotat în puţin ulei, până s-au înmuiat şi a mai scăzut din zeama pe care au lăsat-o.


Ouăle crude, smântâna, cu un praf de sare şi piper le-am bătut bine până s-au omogenizat.


Ouăle fierte le-am tăiat în cuburi.


Leurda, spălată bine, am pus-o la chopper, împreună cu busuiocul şi chives şi le-am mărunţit bine. Am adăugat ciupercile, ouăle fierte, apoi amestecul de ouă cu smântână.


La final am adăugat făina, amestecând uşor până am obţinut un aluat omogen, curgător dar destul de consistent (ca o lavă).


Am răsturnat totul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu hârtie de copt şi am introdus la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru aproximativ o oră (am verificat cu scobitoarea dacă s-a copt).


Am lăsat să se răcorească în tavă şi apoi am scos tarta pe o farfurie. Am presărat caşcaval ras, cât tarta era fierbinte. Am tăiat-o după ce s-a răcit.




 

TIPS-URI

1

Reţeta originală folosea carne de pui, eu am înlocuit-o cu ciuperci; în plus, am adăugat chives, busuioc şi oregano şi am pus mai multă smântână.

2

În reteta originală se amestecă ingredientele uscate cu făina, se pune totul în tavă şi se toarnă ingredientele umede (ouăle şi smântâna) peste compoziţie; eu am uitat să fac aşa şi am încorporat făina la sfârşit, dar nu a afectat calitatea aluatului.

3

Deoarece conţine făină, e mai bine ca tarta să fie tăiată după ce se răceşte complet.

4

Am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm şi tarta a ieşit puţin mai înaltă decât am estimat (sincer, nici nu credeam că va creşte la copt, dar a crescut destul de mult). Data viitoare voi coace într-o tavă cu diametrul ceva mai mare.

5

La compoziţia dată, cred că două legături de leurdă au fost cam puţine. Data viitoare voi pune trei sau chiar patru legături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurdă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

simonacallas 1

27.04.2014, 19:18

Multumesc mult, Laurici

T I M E A 1

27.04.2014, 23:16

ce frumos arata!

simonacallas 1

28.04.2014, 06:29

Multumesc, Timea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!