Tarta cu leurdă şi ciuperci

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2014 | 1100 vizualizari

 

Vă prezint astăzi Tarta cu leurdă şi ciuperci, inspirată după reţeta bucătăraşului nostru Lia Maria. Nu am reprodus întocmai, am făcut unele modificări (nu esenţiale) în ingrediente, şi rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor :) Mulţumesc, Lia Maria, pentru reţetă >:D<

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci proaspete
  • 2 legături leurdă
  • 400 g smântână
  • 3 ouă crude
  • 3 ouă fierte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • câteva fire de chives
  • câteva frunze de busuioc verde
  • o linguriţă oregano (uscat am avut eu)
  • sare, piper după gust
  • 50 g caşcaval ras pentru presărat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu leurdă şi ciuperci:

Făina am cernut-o cu praful de copt.

Ciupercile, spălate şi tăiate în cuburi mai mici le-am sotat în puţin  ulei, până s-au înmuiat şi a mai scăzut din zeama pe care au lăsat-o.

Ouăle crude, smântâna, cu un praf de sare şi piper le-am bătut bine până s-au omogenizat.

Ouăle fierte le-am tăiat în cuburi.

Leurda, spălată bine, am pus-o la chopper, împreună cu busuiocul şi chives şi le-am mărunţit bine. Am adăugat ciupercile, ouăle fierte, apoi amestecul de ouă cu smântână.

La final am adăugat făina, amestecând uşor până am obţinut un aluat omogen, curgător dar destul de consistent (ca o lavă).

Am răsturnat totul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu hârtie de copt şi am introdus la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru aproximativ o oră (am verificat cu scobitoarea dacă s-a copt). 

Am lăsat să se răcorească în tavă şi apoi am scos tarta pe o farfurie. Am presărat caşcaval ras, cât tarta era fierbinte. Am tăiat-o după ce s-a răcit.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Reţeta originală folosea carne de pui, eu am înlocuit-o cu ciuperci; în plus, am adăugat chives, busuioc şi oregano şi am pus mai multă smântână.

2

În reteta originală se amestecă ingredientele uscate cu făina, se pune totul în tavă şi se toarnă ingredientele umede (ouăle şi smântâna) peste compoziţie; eu am uitat să fac aşa şi am încorporat făina la sfârşit, dar nu a afectat calitatea aluatului.

3

Deoarece conţine făină, e mai bine ca tarta să fie tăiată după ce se răceşte complet.

4

Am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm şi tarta a ieşit puţin mai înaltă decât am estimat (sincer, nici nu credeam că va creşte la copt, dar a crescut destul de mult). Data viitoare voi coace într-o tavă cu diametrul ceva mai mare.

5

La compoziţia dată, cred că două legături de leurdă au fost cam puţine. Data viitoare voi pune trei sau chiar patru legături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurdă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu leurdă şi ciuperci-0
Tarta cu leurdă şi ciuperci-1
Tarta cu leurdă şi ciuperci-2
Tarta cu leurdă şi ciuperci-3
Tarta cu leurdă şi ciuperci-4
Tarta cu leurdă şi ciuperci-5
Tarta cu leurdă şi ciuperci-6
Tarta cu leurdă şi ciuperci-7
Tarta cu leurdă şi ciuperci-8
Tarta cu leurdă şi ciuperci-9
Tarta cu leurdă şi ciuperci-10
Tarta cu leurdă şi ciuperci-11

COMENTARII (33)

simonacallas

simonacallas 1

27.04.2014, 19:18

Multumesc mult, Laurici

T I M E A

T I M E A 1

27.04.2014, 23:16

ce frumos arata!

simonacallas

simonacallas 1

28.04.2014, 06:29

Multumesc, Timea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05