Tarta cu mar si portocala

de T I M E A in Torturi, 28 Mai 2012 | 2157 vizualizari

 

O tarta gustoasa cu mere si portocale perfecta mai ales pentru anotimpul rece. A fost facuta in luna martie, dar cum afara sunt 10 grade de parca vine iarna pe noi, m-am gandit ca e ideala pt timpul de afara.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 gr nuca
  • 200-220 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la 2 portocale
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar si portocala:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora.


In acest timp pregatim umplutura:


- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici


- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)


- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc


- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.


Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire pe care o asezam in tava tapetata cu margarina si faina.


Turnam peste foaie umlutura noastra de mai sus.


Intindem si a doua foaie si decupam floricele pe care le asezam peste umplutura.


Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.


Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 10:16

RuxyRux 1

30.05.2012, 20:05

Ce deliciu!

T I M E A 1

30.05.2012, 22:06

Buburuza, Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere