Tarta cu mar si portocala

de T I M E A in Torturi, 28 Mai 2012 | 2049 vizualizari

 

O tarta gustoasa cu mere si portocale perfecta mai ales pentru anotimpul rece. A fost facuta in luna martie, dar cum afara sunt 10 grade de parca vine iarna pe noi, m-am gandit ca e ideala pt timpul de afara.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 gr nuca
  • 200-220 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la 2 portocale
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar si portocala:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora.


In acest timp pregatim umplutura:


- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici


- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)


- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc


- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.


Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire pe care o asezam in tava tapetata cu margarina si faina.


Turnam peste foaie umlutura noastra de mai sus.


Intindem si a doua foaie si decupam floricele pe care le asezam peste umplutura.


Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.


Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 10:16

RuxyRux 1

30.05.2012, 20:05

Ce deliciu!

T I M E A 1

30.05.2012, 22:06

Buburuza, Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pere si mascarpone