Deliciu cu fructe şi mentă

de diaconta in Torturi, 2 Iul 2011 | 3965 vizualizari

 

Vremea uracioasa de afara parca te imbie sa stai prin bucatarie si sa prepari ceva cu care sa-i rasfeti pe cei dragi.Uite asa a aparut si prajiturica asta,precum o dimineata racoroasa de vara dar totusi placuta in esenta....o prajitura cu multe fructe,asa cum imi place mie.Sper sa va placa si voua.
Va doresc sa aveti o Duminica pe placul inimii voastre!!!!! Si va si pupacesc ca-mi sunteti dragi.

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 5 oua 
  • O cana zahar
  • 5 linguri apa       
  • O cana faina       
  • 2 linguri cacao        
  • 3 linguri ulei       
  • Zahar vanilat        
  • Zeama de lamaie        
  • ½ plic praf de copt       
  • sare

Crema:        

  • 250 ml frisca lichida        
  • 150 gr ciocolata alba        
  • 250 gr Mascarpone        
  • O lingura zahar pudra        
  • 3 linguri sirop de menta       
  • 30 gr unt       
  • 10 gr gelatina      
  • Afine si zmeura

Jeleu:        

  • Jeleu incolor pentru tort      
  • Sirop de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu fructe şi mentă:

Blat:

Blatul cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe.

Se separa ouale.Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma care sta bat.Zaharul impreuna cu cele cinci linguri de apa si zeama de lamaie se pun pe foc si se fierbe un sirop.Siropul fierbinte se pune peste albusuri mixand in continuare.Spuma va deveni lucioasa si isi va pastra consistenta.Este momentul sa adaugam pe rand galbenusurile si zaharul vanilat.Adaugam incet cele trei linguri de ulei.Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o incorporam in spuma de oua,amestecand usor pentru ca spuma sa nu se lase.

Punem amestecul intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru 20 de minute.

Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim crema.



Crema:

Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Ciocolata o rupem bucati si o punem impreuna cu 50 ml frisca intr-o cratita,la foc mic,pana cand ciocolata se topeste.Nu trebuie sa fiarba.Lasam sa se racoreasca putin.Crema Mascarpone o amestecam cu o lingura de zahar pudra.Frisca ramasa (200 ml) o mixam.

Topim gelatina la microunde,sau pe bain marine,apoi o incorporam in amestecul de ciocolata.Adaugam si untul moale,amestecam pana cand acesta se topeste.La final adaugam si siropul de menta.

In frisca batuta adaugam amestecul de ciocolata,mixand in continuare,iar apoi crema Mascarpone.



Siropul meu de menta nu are prea mult colorant,asa ca nu am obtinut o crema prea verde,dar gustul de menta s-a simtit puternic.

Pe blatul racit asezam un strat de crema ,apoi presaram fructele(afine si zmeura),punem restul de crema,iarasi fructe si jeleu de menta(preparat dupa instructiunile de pe ambalaj).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu fructe şi mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

burdulea56 1

08.07.2011, 23:21

Vai Diaconta ce apetisant este desertul tau!

mena29 1

14.07.2011, 07:38

Bya Ralu 1

20.04.2012, 01:06

ce ispite gasesc pe aici...yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta