Tort Avion

de _Alina_ in Torturi, 21 Sep 2013 | 2767 vizualizari

 

Piticotul meu a comandat de ziua lui "un tort de avion". Asa ca m-am executat imediat. Bondarasul a fost implicat 100% in realizarea lui si e foarte mandru de "tortul de avion". :))

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 90 g unt nesarat
  • 8 oua (6 oua mari (L) + 2 oua medii)
  • 140 g zahar tos
  • 160 g faina
  • 85 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Blat 2
  • 3 oua (L)
  • 100 g zahar
  • 25 ml ulei50 ml lapte
  • 65 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de mascarpone si ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri (2 galbenusuri mari si 1 mediu)
  • 250 g mascarpone
  • Crema de ciocolata alba
  • 800 g smantana pentru frisca
  • 600 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 50 ml sirop concentrat de salcam amestecat cu 200 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Avion:

Blat 1:


1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca.


3. Separam albusurile de galbenusuri.


4. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit, cacaua si 100 g faina amestecata cu praf de copt, mixam pana la incorporarea ingredientelor.


5. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare, apoi incorporam zaharul si batem pana a dizolvarea completa a acestuia.


6. Luam 2-3 lg din albusurile spuma si punem peste compozitia cu galbenusuri si cacao si invartim usor.


7. Turnam toate albusurile in compozitie si amestecam cu spatula. Punem si restul de faina in compozitie si omogenizam usor cu ajutorul spatulei/lingurii.


8. Punem compozitia intr-o tava tapetata (35 x 25 cm) cu hartie de copt si introducem la cuptor pentru 40-50 min. Faceti testul scobitorii pentru a vedea daca e copt.


9. Dupa ce s-a copt il scoatem pe un gratar la racit.


Blat 2:


1. Separam albusurile de galbenusuri.


2. Mixam galbenusurile cu 40 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul, laptele, cacaua, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam totul cu ajutorul mixerului.


3. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare, apoi incorporam zaharul si batem pana a dizolvarea completa a acestuia.


4. Luam 2-3 lg din albusurile spuma si punem peste compozitia cu galbenusuri, amestecam usor. Punem apoi toata compozitia cu albusuri peste cea cu galbenusuri si amestecam cu spatula, usor, cu miscari circulare de sus in jos.


5. Punem compozitia intr-o tava tapetata (30 x 12 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Dupa ce s-a scurs timpul, scoatem tava si introducem o scobitoare in blat. Daca iese curata = copt, daca nu il mai lasati 5-10 min.


6. Lasam sa se racoreasca complet inainte de a-l prelucra.


Crema de mascarpone si ciocolata neagra se prepara ca aici.


Crema de ciocolata alba
1. Punem frisca lichida intr-un vas non-aderent pe foc mediu si lasam pana cand se infierbanta, fara insa a da in clocot.
2. Punem ciocolata rupta in bucati, lasam 2 minute apoi invartim cu simt de raspundere pana cand ciocolata s-a topit complet. :)
3. Lasam sa se raceasca apoi introducem in frigider pentru cel putin 4-5 ore (eu am lasat-o pana a doua zi), apoi mixam pentru 5 minute. Adaugam apoi mascarponele si mixam pentru 2-3 min.


Asamblare:
1. Pe o foaie A4 desenam un sablon.


2. Taiem marginile blatului 1, apoi decupam dupa sablon.


3. Pregatim intai blaturile, razuind partea de jos si decupand aripile.


4. Insiropam baza, punem jumatate din crema de mascarpone si ciocolata (oprim 2-3 lg de crema de mascarpone pentru ornat), punem bucatile rezultate din blatul 1, insiropam din nou, punem restul de crema si blatul 2, pe care il vom insiropa. Fixam codita cu un pai. Introducem in frigider macar 1 ora.


5. Scoatem blatul, rotunjim colturile si il invelim intr-un strat fin de crema de ciocolata alba, dam la frigider pentru inca o ora apoi punem restul de crema si finisam. Introducem din nou in frigider pentru inca o ora, sau cel mai bine pana a doua zi.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Avion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Dea_Dea 1

21.09.2013, 17:45

CE frumos

Rocsi 1

21.09.2013, 20:03

La multi ani micutului . Frumos tort ai facut mami

Panacris 1

22.09.2013, 10:12

La mulți ani, Tavi! Super tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră