Tort Cupola cu capsuni si zmeura

de BuburuzaBubu in Torturi, 9 Apr 2012 | 2559 vizualizari

 

Acesta este cadoul meu de Paste pentru voi

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de rulada
  • 90gr unt
  • 6 oua
  • 170 gr zahar fin
  • 100 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 2 lingurite rase de praf de copt
  • 150 gr de gem(cirese,zmeura sau capsuni)
  • Ingrediente pentru Crema
  • 500 gr de branza proaspata de vaci
  • 12 foi de gelatina (20 gr)
  • 200 gr capsuni si zmeura
  • 75 gr zahar pudra
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 200 gr smantana lichida pt frisca
  • 400 gr zmeura (pentru piure,eu am folosit congelata pe care am lasat-o la temperatura camerei cateva ore bune)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cupola cu capsuni si zmeura:

Prima data pregatim rulada.


Pornim cuptorul la 200 C(mediu spre mare).Topim untul.Separati abusurile de galbenusuri,apoi bateti albusurile spuma tare cu 2 linguri de apa rece si atentie, zaharul trebuie adaugat treptat in spuma de albusuri.In aceasta compozitie se vor incorpora galbenusurile rand pe rand si faina cernuta,amidon,praf de copt si unt, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.


Tapetam o tava cu hartie de copt ( 20x30)Turnati compozitia in strat uniform si introduceti tava in cuptorul preincalzit, coaceti blatul timp de 12 min.

Cand e gata scoateti tava din cuptor si blatul il rasturnati pe un prosop de bucatarie pe care am presarat zahar, indepartati hartia de copt si il rulati impreuna cu prosopul pentru a avea forma de rulada.Dupa 10 minute, il derulati si il ungeti cu gem(eu am incazit gemul in cuptorul cu microunde pt 1 min)apoi il rulati din nou dar mai strans,se mai lasa 30 min la racit.


Crema si asamblare


Punem gelatina la inmuiat in 100ml apa rece pt 10 min.Intr-un bol punem 400 gr zmeura impreuna cu zaharul si mixam cu mixerul stick pana obtinem un piure.Piureul obtinut il trecem prin sita si il punem la foc pana se incalzeste putin (fara a fierbe)adaugam gelatina scursa,amestecam bine pana gelatina se dizolva.Lasam la racit 15 min.Smantana pentru frisca se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.Intr-un castron punem branza,sucul de la lamaie plus coaja rasa,piureul de fructe,frisca,amestecam bine,adaugam capsunile si zemura(capsunile taiate felii),amestecam cu o lingura.


Puneti intr-un bol tapetat cu folie feliute de rulade in asa fel incat sa acopere atat fundul bolului cat si marginile,adaugam crema de branza.Inchidem( ca si capac) cu felii de rulada sau piscoturi.Strangem folia spre interior si puneti bolul in frigider pentru cateva ore, apoi o rasturnati pe un platou si ornati tortul dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cupola cu capsuni si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

10.04.2012, 11:52

bun si frumusel

Maria68 1

10.04.2012, 13:22

Felicitari! Este deosebitsi.....multumim

irena 1

10.04.2012, 17:32

Felicitari !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, iaurt si fructe