Tort PASIUNE

de Dea_Dea in Torturi, 4 Iul 2013 | 4675 vizualizari

 

Un tort delicios , facut de ziua sotului!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 3 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 400 ml frisca lichida

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida

MAI AVEM NEVOIE DE:

  • un pachet de piscoturi
  • o cana de cafea neindulcita
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort PASIUNE:

Blatul:


Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema:


Frisca se bate si se da la rece.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga lapte si sucul de portocala si se pune pe foc mic pana se ingroasa.


Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se dizolva si se pune in crema calda , se omogenizeaza si se lasa la racit.


Mascarponele il punem in castron si amestecam bine cu lingura de lemn, apoi se adauga treptat crema de galbenusuri. Iar la final se incorporeaza frisca.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharu si se adauga esnta de rom , se lasa la racit.


Glazura:


Cicolata se rupe bucati se adauga frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.


ASAMBLARE:


Blatul se taie in doua si se insiropeaza.


Se pune o parte de blat , se pune jumatate din crema , iar apoi punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea. Continuam cu cealalta parte de crema si cealalta parte de blat .

Se glazureaza.


 

TIPS-URI

1

In loc de mascarpone putem folosi , smantana grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PASIUNE" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Lau 1

04.07.2013, 14:01

la multi ani

Alina26 1

04.07.2013, 14:34

La multi ani!!!! arata bine !!!

Dea_Dea 1

04.07.2013, 15:09

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!