Tort PASIUNE

de Dea_Dea in Torturi, 4 Iul 2013 | 5364 vizualizari

 

Un tort delicios , facut de ziua sotului!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 3 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 400 ml frisca lichida

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida

MAI AVEM NEVOIE DE:

  • un pachet de piscoturi
  • o cana de cafea neindulcita
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort PASIUNE:

Blatul:


Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezeaa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava de 28 cm si se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema:


Frisca se bate si se da la rece.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga lapte si sucul de portocala si se pune pe foc mic pana se ingroasa.


Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa, se dizolva si se pune in crema calda , se omogenizeaza si se lasa la racit.


Mascarponele il punem in castron si amestecam bine cu lingura de lemn, apoi se adauga treptat crema de galbenusuri. Iar la final se incorporeaza frisca.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharu si se adauga esnta de rom , se lasa la racit.


Glazura:


Cicolata se rupe bucati se adauga frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.


ASAMBLARE:


Blatul se taie in doua si se insiropeaza.


Se pune o parte de blat , se pune jumatate din crema , iar apoi punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea. Continuam cu cealalta parte de crema si cealalta parte de blat .

Se glazureaza.


 

TIPS-URI

1

In loc de mascarpone putem folosi , smantana grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort PASIUNE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lau 1

04.07.2013, 14:01

la multi ani

Alina26 1

04.07.2013, 14:34

La multi ani!!!! arata bine !!!

Dea_Dea 1

04.07.2013, 15:09

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat