Tort cu mere

de silvi0ara in Torturi, 28 Noi 2010 | 4739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanile
  • un praf de sare
Pentru crema de mere: 
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 100 g zahar tos
Pentru crema alba:
  • 250 g branza grasa de vaci
  • 250 g smantana
  • 100g zahar
  • 200g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  •    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

 

Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul,sarea si vanilia,se adauga galbenusurile pe rand si la final faina cernuta.Se amesteca usor compozitia cu telul.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul incins la 180gC aproximativ 40 de minute.Dupa ce s-a copt se lasa la racit.Intre timp pregatim merele,care se spala si se curata de coaja,se taie fasii subtiri,se stopesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul.Se amesteca usor sa nu le zdrobim,si dupa ce au fiert si au lasat zeama,se adauga gelatina inmuiata in prealabil.Se presara coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.Apoi pregatim crema de branza:se amesteca branza cu smantana,zaharul,vanilia si coaja de lamiae,adaugam gelatina inmuiata in prealabil,iar la sfarsit adaugam frisca batuta bine.Apoi montam tortul:intr-o tava cu fundul detasabil se pune o folie de plastic se pune blatul,apoi asezam merele uniform pe toata suprafata,apoi punem crema de branza si lasam tortul la frigider o ora sa se intareasca merele si crema.Scoatem usor tortul il asezam pe un platou si ornam cu frisca si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv