Tort cu crema de portocale si felii de cozonac

de deyutzky in Torturi, 9 Mai 2016 | 1728 vizualizari

 

Ce facem cu cozonacul ramas de la Paste? Facem...toort!:D 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5-6 felii de cozonac
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • sucul de la 2 portocale medii
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar brun sau tos
  • 4 linguri amidon
  • esena de portocale
  • Sirop:
  • 200 ml apa rece
  • esenta de rom
  • 2-3 lingurite zahar
  • Decor:
  • 50g ciocolata alba
  • 1 portocala taiata felii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si felii de cozonac:

Crema:


Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.


Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa.


Punem sucul de portocale si restul de lapte, apoi amestecam si punem craticioara pe foc mic.


Amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si se ingroasa ca o budinca. La final punem esenta de portocale si inchidem focul. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam la racit.


Dupa ce crema s-a racit complet, imbracam o tava in folie alimentara(eu am avut o tava de chec in care au incaput perfect feliile, voi puneti in ce tava aveti, insa in functie de tava veti pune mai multe sau mai putine felii de cozonac). In tava asezam un strat de felii de cozonac(eu am avut 2 sortimente: unul cu branza si unul cu nuca si cacao, voi puneti de care aveti).


Va sfatuiesc sa folositi felii de cozonac cu umplutura mai putina pentru a fi mai usor de taiat. Dupa cum se vede si in poze, cozonacul meu a avut multa umplutura de cacao si din cauza aceasta s-a taiat un pic mai greu tortul.


Pregatim siropul astfel: amestecam intr-o cana apa, zaharul si esenta.


Insiropam feliile de cozonac din tava cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam crema si terminam cu restul de felii de cozonac pe care le insiropam.


Dam tava la frigider pentru cca. 2 ore, apoi rasturnam tortul pe un platou si il decoram cu ciocolata topita si felii de portocala.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si felii de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Aletta 1

10.05.2016, 12:19

mihaelar63 1

10.05.2016, 15:14

Foarte bun !!!

anca_rm 1

11.05.2016, 10:05

o ideee foarte buna , super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort inima pentru bucatarasi