Tarta cu mascarpone

de Sabina in Prajituri, 15 Mai 2009 | 4189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 100 grame miez de nuca tocata sau migdale
  • 1 plic de praf de copt
  • o lingura de ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • pentru crema: 250 grame mascarpone, 4 linguri cafea pregatita, 30 grame de zahar
  • pentru insiropat: o ceasca de cafea tare
  • pentru decor: cioco topita
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone:

Pregatim baltul pentru inceput: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie. Peste aceasta compozitie puneam albusurile, faina si miezul de nuca sau migdale macinate. Amestecam cu grija de sus in jos, doar vrem ca blatul sa fie pufos. Turnam aluatul rezultat intr-o forma rotunda si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul acestuia iese perfect curata.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne ocupam de crema. Amestecam o cutie de mascarpone cu cele patru linguri de cafea pregatita si 30 de grame de zahar. Din loc in loc infigem o scobitoare in blat, deoarece il pregatim de o insiropare. Cu o lingura insiropam suprafata blatului cu cafea sau ciocolata calda (dupa preferinta). Grosimea blatului depinde mult de forma pe care o folosim la copt. Deasupra blatului punem crema de mascarpone.
Urmeaza ornarea, fiecare dupa propria imaginatie. Eu am ales sa topesc ciocolata si sa creionez usor tarta. Dupa ornare, dam tarta 2-3 ore la frigider. Ideala cu o ceasca de cafea !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

20.05.2011, 12:46

ce bunatate

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:38

ce buuuuuuuuuuuuna

Kadia80 1

28.11.2011, 03:08

mi-e tare pofta de un tort, dar nu mananc decat eu asa ca mai bine nu fac decat sa-l mananc pe tot Arata tare bine al tau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu banane