Tarta cu mascarpone

de Sabina in Prajituri, 15 Mai 2009 | 4052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 100 grame miez de nuca tocata sau migdale
  • 1 plic de praf de copt
  • o lingura de ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • pentru crema: 250 grame mascarpone, 4 linguri cafea pregatita, 30 grame de zahar
  • pentru insiropat: o ceasca de cafea tare
  • pentru decor: cioco topita
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone:

Pregatim baltul pentru inceput: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie. Peste aceasta compozitie puneam albusurile, faina si miezul de nuca sau migdale macinate. Amestecam cu grija de sus in jos, doar vrem ca blatul sa fie pufos. Turnam aluatul rezultat intr-o forma rotunda si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul acestuia iese perfect curata.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne ocupam de crema. Amestecam o cutie de mascarpone cu cele patru linguri de cafea pregatita si 30 de grame de zahar. Din loc in loc infigem o scobitoare in blat, deoarece il pregatim de o insiropare. Cu o lingura insiropam suprafata blatului cu cafea sau ciocolata calda (dupa preferinta). Grosimea blatului depinde mult de forma pe care o folosim la copt. Deasupra blatului punem crema de mascarpone.
Urmeaza ornarea, fiecare dupa propria imaginatie. Eu am ales sa topesc ciocolata si sa creionez usor tarta. Dupa ornare, dam tarta 2-3 ore la frigider. Ideala cu o ceasca de cafea !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

20.05.2011, 12:46

ce bunatate

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:38

ce buuuuuuuuuuuuna

Kadia80 1

28.11.2011, 03:08

mi-e tare pofta de un tort, dar nu mananc decat eu asa ca mai bine nu fac decat sa-l mananc pe tot Arata tare bine al tau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cafea si caramel