Tarta cu mazare si branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 6063 vizualizari

 

Vazusem tarta aceasta la Edith si pentru ca am primit mazare proaspata am incercat-o. Este o nebunie, ne-a placut tare mult. Eu am facut-o cu aluat fraged, dar daca va grabiti puteti folosi aluat foietaj.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 cesti mazare proaspata
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare si branza:

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul.


Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila de aluat la frigider, 30 de minute.


Intindem apoi aluatul pe masa usor infainata. Decupam un cerc cat fundul tavii si il asezam apoi in tava unsa cu unt. Din aluatul ramas formam un sul pe care il vom pune pe marginea tavii. Aplatizam apoi sulul si formam astfel marginea tartei.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit 10 minute.


Intre timp pregatim umplutura:


Punem mazarea la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem apoi apa si adaugam usturoiul pisat, patrunjel si cimbru tocate marunt.


Mixam bine ouale apoi adaugam branza si amestecam pana se omogenizeaza. Daca este nevoie puteti adauga 1 lingura de smantana. Adaugam apoi cele 2 linguri de ulei, cascavalul ras, sunca taiata cubulete si mazarea. Potrivim de sare si piper si punem apoi in tava peste aluatul precopt.


Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Lasam putin sa se racoreasca apoi portionam. Este tare buna si rece.


Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

horia 1

08.07.2011, 01:37

imi place cum ti-a iesit...la fel si prezentarea,este super!

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:44

Anamaria

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:45

Multumesc mult Horia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vesel