Tarta cu mazare si branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 4575 vizualizari

 

Vazusem tarta aceasta la Edith si pentru ca am primit mazare proaspata am incercat-o. Este o nebunie, ne-a placut tare mult. Eu am facut-o cu aluat fraged, dar daca va grabiti puteti folosi aluat foietaj.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 cesti mazare proaspata
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare si branza:

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul.


Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila de aluat la frigider, 30 de minute.


Intindem apoi aluatul pe masa usor infainata. Decupam un cerc cat fundul tavii si il asezam apoi in tava unsa cu unt. Din aluatul ramas formam un sul pe care il vom pune pe marginea tavii. Aplatizam apoi sulul si formam astfel marginea tartei.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit 10 minute.


Intre timp pregatim umplutura:


Punem mazarea la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem apoi apa si adaugam usturoiul pisat, patrunjel si cimbru tocate marunt.


Mixam bine ouale apoi adaugam branza si amestecam pana se omogenizeaza. Daca este nevoie puteti adauga 1 lingura de smantana. Adaugam apoi cele 2 linguri de ulei, cascavalul ras, sunca taiata cubulete si mazarea. Potrivim de sare si piper si punem apoi in tava peste aluatul precopt.


Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Lasam putin sa se racoreasca apoi portionam. Este tare buna si rece.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

horia 1

08.07.2011, 01:37

imi place cum ti-a iesit...la fel si prezentarea,este super!

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:44

Anamaria

La Ancuta 1

08.07.2011, 13:45

Multumesc mult Horia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu sunca