Tarta cu mazare si ricotta

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 2318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente baza:
  • 20 g tarate de grau
  • 36 g tarate ovaz
  • 24 g complex de tarate grau, orz, secara
  • 6 g tarate Psyllium
  • 10 g faina integrala de orz
  • 190 g iaurt natural
  • 1 albus
  • 1 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 255 g ricotta
  • 170 g mazare Bonduelle, din conserva
  • 50 g iaurt natural
  • 1/8 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • Decor:
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie mica fiarta
  • cateva boabe de mazare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare si ricotta:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.


2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri.


3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.


4. Pentru umplutura mixam ricotta cu iaurt, sare si piper, adaugam mazarea si amestecam.


5. Reducem temperatura cuptorului la 190°C, scoatem tava, punem umplutura deasupra crustei si introducem din nou in cuptor pentru 30 min.


6. Morcovul curatat il feliem cu ajutorul unui curatator de legume, sfecla o taiem felii apoi decupam cerculete mici cu ajotorul unui pai de suc. Le punem deasupra tartei dupa ce o scoatem din cuptor.

7. Lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam la frigider pentru o ora.



Nota!


Pentru a fi in intregime dietetica puteti inlocui ricotta cu quark si iaurtul nataural cu unul care are 0% grasime!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

11.05.2013, 10:55

Gaby, si gustul e wow.

_Alina_ 1

11.05.2013, 10:55

Merisor, sentimentul e reciproc!

babi5 1

18.06.2013, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu broccoli si prezunto