Tarta cu mere

de simona72 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 16914 vizualizari

 

Cum am mai zis-o, ador tartele, in diferite combinatiii...fie cu fructe, cu branza, ciocolata, vanilie...pur si simplu sunt delicioase. Si inca ceva, se fac extrem de repede si usor, iar pe mine m-au scos din incurcatura cand m-am dus la ziua tatalui meu si nu am avut timp sa-i pregatesc un tort. Inspiratie mi-a fost Ruxy. Multumesc scumpa! >:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • 300 gr faina
  • 1 pliculet de zahar cu scortisoara
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1 borcan 800 gr cu mere pt placinta (productie proprie)
  • pt decor:
  • 2 mere
  • 1 plic de zahar cu scortisoara
  • 1-2 linguri zahar brun
  • pt forma de tarta:
  • 1-2 linguri unt
  • 1-2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie. Cum spuneam, se face foarte repede si usor in acest fel. Se pun toate ingredientele pt aluat in robot si se lasa sa se amestece 2-3 minute pana devine un aluat. Aluatul nu este chiar unul nisipos, mie mi-a iesit putin mai lipicios si mai moale, dar nu va faceti griji, dupa coacere este excelent. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute. Eu ma grabeam, asa ca l-am lasat doar vreo 15-20 minute.

Forma de tarte de yena am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina, iar surplusul de faina care nu statea lipit de vas l-am aruncat. Am pus aluatul in forma, mi-am umezit mana (ca sa nu se lipeasca aluatul de mana) si cu mana umeda am intins aluatul in tava. Am pus peste aluat merele de la borcan, iar cele 2 mere le-am curatat de samburi si le-am taiat feliute subtiri. Am pus de jur imprejur feliute de mar, am umplut si mijlocul, iar deasupra am presarat pliculetul de zahar cu scotisoara si inca putin zahar brut. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute.

Am lasat sa se raceasca tarta in cuptor cu usa intredeschisa. Mie mi-a placut putin calduta.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aluatul nu este unul uscat, crocant,ca cel obisnuit de tarte... este moale, usor pufos...cea mai buna tarta cu mar pe care am mancat-o

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rondele de mere