Tarta cu mere

de simona72 in Prajituri, 20 Ian 2014 | 13371 vizualizari

 

Cum am mai zis-o, ador tartele, in diferite combinatiii...fie cu fructe, cu branza, ciocolata, vanilie...pur si simplu sunt delicioase. Si inca ceva, se fac extrem de repede si usor, iar pe mine m-au scos din incurcatura cand m-am dus la ziua tatalui meu si nu am avut timp sa-i pregatesc un tort. Inspiratie mi-a fost Ruxy. Multumesc scumpa! >:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • 300 gr faina
  • 1 pliculet de zahar cu scortisoara
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1 borcan 800 gr cu mere pt placinta (productie proprie)
  • pt decor:
  • 2 mere
  • 1 plic de zahar cu scortisoara
  • 1-2 linguri zahar brun
  • pt forma de tarta:
  • 1-2 linguri unt
  • 1-2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie. Cum spuneam, se face foarte repede si usor in acest fel. Se pun toate ingredientele pt aluat in robot si se lasa sa se amestece 2-3 minute pana devine un aluat. Aluatul nu este chiar unul nisipos, mie mi-a iesit putin mai lipicios si mai moale, dar nu va faceti griji, dupa coacere este excelent. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute. Eu ma grabeam, asa ca l-am lasat doar vreo 15-20 minute.


Forma de tarte de yena am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina, iar surplusul de faina care nu statea lipit de vas l-am aruncat. Am pus aluatul in forma, mi-am umezit mana (ca sa nu se lipeasca aluatul de mana) si cu mana umeda am intins aluatul in tava. Am pus peste aluat merele de la borcan, iar cele 2 mere le-am curatat de samburi si le-am taiat feliute subtiri. Am pus de jur imprejur feliute de mar, am umplut si mijlocul, iar deasupra am presarat pliculetul de zahar cu scotisoara si inca putin zahar brut. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-35 minute.


Am lasat sa se raceasca tarta in cuptor cu usa intredeschisa. Mie mi-a placut putin calduta.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

aluatul nu este unul uscat, crocant,ca cel obisnuit de tarte... este moale, usor pufos...cea mai buna tarta cu mar pe care am mancat-o

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

21.01.2014, 14:42

Cu drag! Superb ti-a iesit

simona72 1

21.01.2014, 16:11

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:27

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cea mai simpla tarta cu mere