Chec cu nuca si ciocolata

de ela in Prajituri, 25 Mar 2013 | 1799 vizualizari

 

am inceput sa fac checuri pentru ca sotului meu ii place sa bea cu lapte ....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 gr ciocolata
  • 70 gr merisoare uscate
  • 100 gr miez de nuca
  • 200 gr unt moale
  • 1 plic praf de copt+zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie sau 1plic coaja rasa de lamaie FINESSE de la Dr Oetker
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si ciocolata:

Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.


Ciocolata o radem pe razatoarea mare.


Nuca o maruntim intr-un robot de bucatarie(lasam putin mai mare)


Cernem faina.


Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare.


Untul il frecam bine cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, adaugam si albusurile batute spuma, ciocolata rasa, nuca maruntita, razatura de lamaie, apoi faina si in final merisoarele si omogenizam bine compozitia. Turnam intr-un vas de ceramica (daca este doar termorezistent il ungem cu unt si il tapetam cu faina) si dam la cuptor pana se rumeneste frumos compozitia. Lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Teo 1

25.03.2013, 21:34

E frumusel checul,mie imi place cu vin,ca si cozonacul...!

Satisfyyourcravings 1

26.03.2013, 09:42

Ce mai chec! Wow!

ela 1

26.03.2013, 13:30

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100