Tarta cu mere si branza de vaci

de camelia75 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 5467 vizualizari

 

Dupa reteta Mihaelei Simandan.

 

INGREDIENTE

  • 270 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita seminte de in(se poate si fara)
  • putin gris

Ingrediente pentru umplutura din mere

  • 1 kg mere
  • 50 gr stafide
  • 1/2 cana apa calda
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite esenta rom
  • scortisoara dupa gust

Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci

  • 300 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si branza de vaci:

Mod de preparare aluat
Batem ouale cu zaharul,adaugam untul,apoi faina amestecata cu praful de copt(eu am pus in aluat cateva seminte de in).Dam aluatul la frigider pentru 2 ore.
Intre timp ne apucam sa pregatim umplutura.

Umplutura de mere
Inmuiem stafidele in rom si apa calduta.
Merele le curatam de coaja si le taiem cubulete.Le punem la fiert cu zaharul,la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.Cand se racesc adaugam stafidele scurse de apa si scortisoara dupa gust.

Crema de branza
Batem ouale cu zaharul foarte bine, pana zaharul se topeste,adaugam branza de vaci,coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Intindem aluatul intr-o forma rotunda(de preferat cu fundul detasabil) unsa cu unt,intepam aluatul cu o furculita si presaram un pic de gris.Punem umplutura de mere,apoi crema de branza.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 50-55 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere caramelizate