Tarta cu branza si iaurt

de alilianaa in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 3561 vizualizari

 

Este o prajitura putin dietetica, daca luam in calcul ca are zahar. Este folosita branza si iaurt cu continut scazut de grasime ( sub 1%).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 unt,
  • o lingura smantana,
  • o jumatate plic praf copt,
  • sare,
  • o lingura zahar pudra,
  • 200-250 g faina ( in functie de tipul acesteia),
  • un galbenus de ou.
  • Crema de branza si iaurt:
  • 250 g branza de vaci slaba Delaco,
  • 500 g iaurt slab Pilos,
  • 4 linguri gris,
  • 5 oua,
  • coaja rasa de lamaie,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 200 g zahar
  • Ornament:
  • 2-3 jumatati de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si iaurt:

Aluatul: Untul este dat pe razatoare si se amesteca cu faina si sarea. Se adauga praful de copt, smantana si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Aluatul va fi tinut la rece cca 30 minute. Eu l-am tinut cateva ore, nu i-a facut niciun rau.

Crema: intr-un bol am amestecat branza si iaurtul, am adaugat zaharul si am omogenizat. Am folosit telul manual. Am pus grisul lingura cu lingura si ouale. Am pus coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat. 

Intr-o tava de tarta unsa cu ulei si un praf de faina,  am asezat aluatul.  Peste aluat am pus compozitia de mai sus. E putin lichida (ca o smantana groasa), nu-i bai se va lega. Se da la cuptor pentru cca 30 minute. Va fi rumena si frumoasa. 

Pentru aspectul parteti am pus caise taiate feliute mai subtiri, asa congelate cum sunt. Se vor coace sigur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom