Tarta cu branza si iaurt

de alilianaa in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 746 vizualizari

 

Este o prajitura putin dietetica, daca luam in calcul ca are zahar. Este folosita branza si iaurt cu continut scazut de grasime ( sub 1%).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 unt,
  • o lingura smantana,
  • o jumatate plic praf copt,
  • sare,
  • o lingura zahar pudra,
  • 200-250 g faina ( in functie de tipul acesteia),
  • un galbenus de ou.
  • Crema de branza si iaurt:
  • 250 g branza de vaci slaba Delaco,
  • 500 g iaurt slab Pilos,
  • 4 linguri gris,
  • 5 oua,
  • coaja rasa de lamaie,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 200 g zahar
  • Ornament:
  • 2-3 jumatati de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si iaurt:

Aluatul: Untul este dat pe razatoare si se amesteca cu faina si sarea. Se adauga praful de copt, smantana si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Aluatul va fi tinut la rece cca 30 minute. Eu l-am tinut cateva ore, nu i-a facut niciun rau.


Crema: intr-un bol am amestecat branza si iaurtul, am adaugat zaharul si am omogenizat. Am folosit telul manual. Am pus grisul lingura cu lingura si ouale. Am pus coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat.


Intr-o tava de tarta unsa cu ulei si un praf de faina, am asezat aluatul. Peste aluat am pus compozitia de mai sus. E putin lichida (ca o smantana groasa), nu-i bai se va lega. Se da la cuptor pentru cca 30 minute. Va fi rumena si frumoasa.


Pentru aspectul parteti am pus caise taiate feliute mai subtiri, asa congelate cum sunt. Se vor coace sigur.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

10.02.2016, 22:01

Buna!

anca_rm 1

11.02.2016, 08:41

alilianaa 1

11.02.2016, 12:56

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom