Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom

de goldielocks in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 10566 vizualizari

 

Cu aceasta reteta particip la concursul "Diverse retete pentru diverse diete", organizat de Diva hair.ro
Daca va place ceea ce am pregatit va rog din tot sufletul sa ma votati.Intrati pe contul de facebook al siteului diva hair,da-ti like paginii,apoi like la reteta mea.In plus daca lasati un comentariu iar celor de pe site le place ce a-ti scris,puteti castiga si voi.Acesta este linkul concursului :http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150303299152907.418847.337353132906

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita unt
  • 1/2 lingurita ulei,este de preferat sa folositi ulei de palmier
  • 3 linguri rom
  • zeama de lamaie sau limetta
  • 1/8 ingurita scortisoara
  • 2 banane taiate pe jumatate si apoi inca odata pe lungime
  • pt servit,iaurt dietetic simplu,cu vanilie sau cu fructe
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom:

Aceste banane gatite in sos de zahar brun si rom sunt un desert care se face foarte rapid ,dar este extraordinar de festiv si de aromat si plin de savoare.Se serveste cu iaurt cu vanilie sau fructe,evident dietetic,dupa ce a stat in prealabil cateva ore la congelator,daca nu sunteti la dieta,optati pentru o inghetata cremoasa.

Desertul asta nu o sa va faca niciodata nicio problema,intru-cat contine doar 224 calorii; 4 g grasime (3 g grasime saturata, 1 g grasime nesaturata); 7 mg colesterol; 40 g carbohidrati; 3 g proteine; 3 g fibre; 21 mg sodiu; 433 mg potasiu


Amesteca zaharul brun,untul si uleiul intr-o tigaie pe foc mic pana ce face bulbuci. Adauga romul,zeama de lamaie si scortisoara,tine pe foc pana ce se ingroasa sosul.Se adauga bananele si se frig in sos pana ce se inmoaie putin.Se imparte compozitia in doua farfurioare si se serveste cu iaurt inghetat,felioare de lamaie si eventual cateva frunzulite de menta....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane caramelizate in sos de zahar brun si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

16.12.2011, 19:51

La multi ani!

Mihaela11_jo 1

16.12.2011, 20:50

La Multi Ani!

jolygina 1

16.12.2013, 00:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!