Cozonac Trandafir

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 3682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g zahăr,
  • un cub drojdie proaspătă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 ouă
  • esență vanilie.
  • Umplutură:
  • 2 căni cu vârf nucă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri cacao,
  • esență rom,
  • 100 ml ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Trandafir:

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul.

Cernem făina  și sarea într-un caston mare. Încălzim laptele. Batem ouăle cu zahărul bine. Se amestecă făina cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Uleiul se încălzește foarte puțin cât să nu fie rece. Se frământă bine aluatul. Se ung mâinile cu ulei și se frământă bine până aluatul începe să facă bășici, turnând din când în când ulei. Se pune la crescut la cald până își dublează volumul.

Între timp măcinăm nuca și o amestecăm cu zahărul, laptele, esența de rom și cacaua. Când aluatul a crescut destul, se unge cu ulei  o planșetă și se întinde aluatul cu mâinile unse cu ulei. Se întinde umplutura de nucă pe toată suprafața și se rulează. Se taie ruloul format în 6-7 bucăți egale.

Într-o formă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament aranjăm bucățile din rulou una lângă alta. Se mai lasă la crescut, se unge cu ou bătut și se presară zahăr. Se coace la 180 grade pentru 45-50 minute - până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat