Chec cu capsuni si glazura de ciocolata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 1133 vizualizari

 

V-am adus doua checuri bune bune de tot.

 

INGREDIENTE

  • 350 g capsuni + 4 linguri zahar;
  • 8 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri apa;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • 400 g faina;
  • 200 g ciocolata (o tableta cu lapte si o tableta cu crema de capsuni).
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu capsuni si glazura de ciocolata:

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, apa si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina, putin cate putin, amestecandu-se cu o spatula de lemn, usor, de jos in sus. La final se incorporeaza capsunile.


Se toarna compozitia in doua tavi de checuri unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, se scot din cuptor, iar dupa 10-15 minute se scot din tavi si se lasa la racit.


Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior pe baie de abur pana cand se topeste. Dupa aceea, se toarna intr-o punga si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna peste checuri.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sim0na 1

08.06.2015, 10:28

Gicuta69 1

09.06.2015, 09:15

dantes 1

09.06.2015, 10:59

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
CHEC CU ULEI