Chec cu capsuni si glazura de ciocolata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 3766 vizualizari

 

V-am adus doua checuri bune bune de tot.

 

INGREDIENTE

  • 350 g capsuni + 4 linguri zahar;
  • 8 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri apa;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • 400 g faina;
  • 200 g ciocolata (o tableta cu lapte si o tableta cu crema de capsuni).
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu capsuni si glazura de ciocolata:

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, apa si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina, putin cate putin, amestecandu-se cu o spatula de lemn, usor, de jos in sus. La final se incorporeaza capsunile. 

Se toarna compozitia in doua tavi de checuri unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, se scot din cuptor, iar dupa 10-15 minute se scot din tavi si se lasa la racit.

Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior pe baie de abur pana cand se topeste. Dupa aceea, se toarna intr-o punga si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna peste checuri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu ca la bunica