Chec cu capsuni si glazura de ciocolata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Iun 2015 | 2533 vizualizari

 

V-am adus doua checuri bune bune de tot.

 

INGREDIENTE

  • 350 g capsuni + 4 linguri zahar;
  • 8 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri apa;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • 400 g faina;
  • 200 g ciocolata (o tableta cu lapte si o tableta cu crema de capsuni).
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu capsuni si glazura de ciocolata:

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, apa si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina, putin cate putin, amestecandu-se cu o spatula de lemn, usor, de jos in sus. La final se incorporeaza capsunile. 

Se toarna compozitia in doua tavi de checuri unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, se scot din cuptor, iar dupa 10-15 minute se scot din tavi si se lasa la racit.

Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior pe baie de abur pana cand se topeste. Dupa aceea, se toarna intr-o punga si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna peste checuri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic