Pavlova cu ciocolata si capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mai 2016 | 582 vizualizari

 

Mi-am facut damblaua si-am imbracat fusta Pavlovei cu ciocolata si capsuni....

 

INGREDIENTE

  • 275 g albusuri
  • 300 g zahar tos cu granulatie mica
  • 1 lingurita de amidon alimentar
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • un praf de sare
  • Crema
  • 100 g ciocolata neagra
  • 235 ml frisca lichida
  • 1 foaie de gelatina
  • Decor
  • capsuni
  • sos de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu ciocolata si capsuni:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Incepem sa punem zaharul, cate 2 linguri, mixam cca 10 min, continuam asa pama terminam zaharul, apoi adaugam amidonul, mixam 5-6 min, la final adaugam otetul si mai mixam 5-6 min. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, trasam un cerc mare,bagam bezeaua intr-un posh si formam fusta Pavlovei, cum avem inspiratie. Cuptorul il incalzim inainte ( 175-180 grade, ca atata poate cuptorul meu) apoi reducem flacara la mic, bagam tava in cuptor si lasam cuptorul intredeschis cca 2-3 ore, bezeaua trebuie sa se usuce. Din restul de compozitie ramasa a format bezele mici. Dupa ce bezeaua este uscata bine o scoatem din cuptor, o asezam pe platou, o lasam sa se raceasca bine.


Crema: Intr-o craticioara rupem ciocolata, adaugam frisca lichida, asezam pe foc si lasam pana se topeste, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Separat hidratam foaia de gelatina cu apa rece. Tragem de pe foc craticioara, stoarcem foaia de gelatina si o amestecam in ciocolata, dam la frigider sa se raceasca bine.Dupa ce s-a racit bine mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.


Asamblare: Punem crema intr-un posh si incepem sa ornam fusta Pavlovei, apoi ornam cu capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:10

Suspecta treaba, sa fii in pofte mereu

Rocsi 1

15.05.2016, 11:40

Andra_Constantinescu 1

15.05.2016, 19:47

Minunată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro