Tarta cu mere si gutui

de Laci in Prajituri, 10 Oct 2013 | 2461 vizualizari

 

Salut! Tinand cont ca aveam de cateva zile in frigider niste mere date prin razatoare(mare),gata preparate(calite+zahar+scortisoara) si in camara gem de gutui,iata ce am facut!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul fraged :
  • 100 gr. untura
  • 400 faina
  • 1 sau 2 oua
  • praf de copt sau bicarbonat stins cu otet
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar (se poate vanilat )
  • coaja de lamaie rasa (optional )
  • Pentru umplutura :
  • mere date prin razatoarea mare
  • zahar
  • scortisoara
  • gem de gutui(se poate si fara,dar asa ii da un gust deosebit!!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si gutui:

Se amesteca, intr-un vas, ingredientele pentru aluat(de preferinta cu mana) pana se omogenizeaza (nu trebuie insistat prea mult !), se pune in frigider, acoperit cu folie, vreo 3/4 sau 1 ora. Intre timp curatam merele,le dam prin razatoare(ochiurile mai mari) si le punem la calit cu putin zahar si scortisoara,pana devin un pic sticloase. Le lasam sa se raceasca putin,adaugam cateva linguri gem de gutui.


Scoatem aluatul din frigider,il inpartim in doua. Intindem una din bucati cat forma pentru tarta,sau putin mai mare,punem compozitia cu mere si acoperim cu cealalta jumatate avind grija sa intepam cu furculita in mai multe locuri.Punem in cuptorul incalzit mediu si lasam vreo 20 minute. Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca putin,pe urma,punand un dog sau planseta deasupra,o intoarcem. Presaram printr-o sita zahar pudra si gata!


P.S.-avantajul cu mere calite este ca le putem face oricand si puse in frigider tin mult, iar cand le punem pe blat nu lasa apa ,ca sa devina necopt!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 22:51

Super arata!

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:11

foarte buna

kukibella 1

04.11.2013, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere (Tarta Tatin) (Reteta Video)