Tarta cu mere si prune

de jolygina in Prajituri, 27 Apr 2012 | 3868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere verzi
  • 5 prune din compot
  • 200 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru foaie
  • 2 oua
  • o cana de zahar
  • un praf de copt
  • un pachet de margarina
  • faina cat cuprinde
  • 50 ml de lapte
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si prune:

Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le scoatem mijlocul si le taiem ca sa obtinem niste cercuri.

Intindem foaia intr-o forma rotunda si punem un strat de mere, zahar, arome si un praf de gris. Adaugam apoi prunele, iar cercuri de mere, arome si restul de gris. Deasupra facem un grilaj din coca ramasa 

Punem tava la cuptor timp de 40 de minute. Cand este gata o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

28.04.2012, 15:12

....ce pofta mi-ai facut!!!!

mamaieelena 1

28.04.2012, 20:03

vin si eu la o portie

jolygina 1

28.04.2012, 20:11

va astept pe toate la o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si iaurt