Tarta cu mere si prune

de jolygina in Prajituri, 27 Apr 2012 | 1914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere verzi
  • 5 prune din compot
  • 200 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru foaie
  • 2 oua
  • o cana de zahar
  • un praf de copt
  • un pachet de margarina
  • faina cat cuprinde
  • 50 ml de lapte
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si prune:

Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le scoatem mijlocul si le taiem ca sa obtinem niste cercuri.

Intindem foaia intr-o forma rotunda si punem un strat de mere, zahar, arome si un praf de gris. Adaugam apoi prunele, iar cercuri de mere, arome si restul de gris. Deasupra facem un grilaj din coca ramasa 

Punem tava la cuptor timp de 40 de minute. Cand este gata o pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere si prune-0
Tarta cu mere si prune-1
Tarta cu mere si prune-2
Tarta cu mere si prune-3
Tarta cu mere si prune-4
Tarta cu mere si prune-5
Tarta cu mere si prune-6

COMENTARII (15)

iri_iri

iri_iri 1

28.04.2012, 15:12

....ce pofta mi-ai facut!!!!

mamaieelena

mamaieelena 1

28.04.2012, 20:03

vin si eu la o portie

jolygina

jolygina 1

28.04.2012, 20:11

va astept pe toate la o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!