Tarta cu mere si sirop de artar

de RuxyRux in Prajituri, 30 Mai 2012 | 4910 vizualizari

 

O senzatie...mmmmmmm...si yamyyyyyyy! Dupa ce o savurezi nu poti exclama decat, Doamne iti multumesc...pentru ca e divina!

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 375 gr faina( plus o mana)
  • 240 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 linguri iaurt( mai gras)
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei( palmier)
  • vanilie dupa gust
  • scortisoara( un praf)
  • extract de flori de portocal( o lingurita)
  • coaja de portocala rasa
  • Umplutura:
  • 10 mere mari
  • 70 ml sirop de artar
  • zahar brun dupa gust
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si sirop de artar:

Blatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta.

Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va spun ca miroase delicios! Formam o bila din aluat si dam la rece pana ne ocupam de mere( in jur de 30 de minute).

Radem 7 mere mari le amestecam cu siropul de artar, vanilie si cu zahar, va trebui sa gustam si sa punem zahar dupa gustul nostru. Punem scortisoara, tot dupa gust si apoi amestecam bine. Lasam sa se scurga, nu vom arunca siropul, este foarte bun sa il servim deasupra cand tarta este gata.

Taiem cele 3 mere ramase in felii.

Scoatem blatul de tarta, si il intindem direct in tava tapetata cu foaie pergament, ne vom folosi de o folie si vom intinde deasupra ei cu mana, incepand de la mijloc catre margine.  Intepam cu o furculita, asezam merele razuite si deasupra merele felii. Presaram putin zahar brun si apoi scortisoara. Coacem tarta la 200 de grade pentru 45 de minute.

O putem servi calda si pudrata cu zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea