Crema de frisca cu coulis de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 5 Aug 2013 | 1371 vizualizari

 

Aceasta este cea de-a doua reteta la care respect intocmai ceea ce scrie autorul ei si cred ca este singura de cand gatesc si…sunt ceva ani :) careia nu ii aduc NICI o modificare…e o mare performanta pentru mine pentru ca de obicei mai pun sau scot cate ceva chiar daca in mare respect reteta initiala. Aceasta este o reteta dintr-o carte a Editurii Litera pe care am cumparat-o cu ceva vreme in urma si uitandu-ma asa prin ea in cautare de noi idei am decis sa reproduc intocmai aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar tos
  • 6 foi gelatina Dr Qetker
  • zmeura,vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de frisca cu coulis de zmeura:

Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie.


Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o,am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca,am mai lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.


Am trecut printr-o sita fina tot amestecul luat de pe foc,apoi l-am asezat intr-o tava de chec,pe mijloc am pus cateva bucati de zmeura intregi si am dat la frigider sa se raceasca bine.


Pentru coulis-ul de zmeura,am zdrobit zmeura ramasa si am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele,apoi pulpei de zmeura rezultate i-am adaugat 50 gr zahar si am amestecat bine. Dupa ce crema s-a racit si intarit complet,am rasturnat-o pe un plato si la servire am taiat felii ca si la un tort.


Am servit apoi crema de frisca cu coulis de zmeura…mmm o bunatate de desert,dulce,racoros dar si foarte rafinat in opinia mea.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de frisca cu coulis de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

26.08.2013, 15:13

roxana_simona 1

26.08.2013, 17:56

buna

karla 1

26.08.2013, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Maxi King