Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aceasta este cea de-a doua reteta la care respect intocmai ceea ce scrie autorul ei si cred ca este singura de cand gatesc si…sunt ceva ani :) careia nu ii aduc NICI o modificare…e o mare performanta pentru mine pentru ca de obicei mai pun sau scot cate ceva chiar daca in mare respect reteta initiala. Aceasta este o reteta dintr-o carte a Editurii Litera pe care am cumparat-o cu ceva vreme in urma si uitandu-ma asa prin ea in cautare de noi idei am decis sa reproduc intocmai aceasta reteta.
Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie.
Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o,am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca,am mai lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.
Am trecut printr-o sita fina tot amestecul luat de pe foc,apoi l-am asezat intr-o tava de chec,pe mijloc am pus cateva bucati de zmeura intregi si am dat la frigider sa se raceasca bine.
Pentru coulis-ul de zmeura,am zdrobit zmeura ramasa si am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele,apoi pulpei de zmeura rezultate i-am adaugat 50 gr zahar si am amestecat bine. Dupa ce crema s-a racit si intarit complet,am rasturnat-o pe un plato si la servire am taiat felii ca si la un tort.
Am servit apoi crema de frisca cu coulis de zmeura…mmm o bunatate de desert,dulce,racoros dar si foarte rafinat in opinia mea.
Pofta mare!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult