Tort cu crema de coarne

de _Alina_ in Torturi, 3 Oct 2014 | 2345 vizualizari

 

Nuuu, nu va ganditi la coarne de animal, ci la fructele cornului (Cornus mas) care mi se par usor subapreciate, si nu sunt folosite decat la dulceturi, siropuri, cornate, etc. Asa ca dupa ce am cumparat vreo 10 kg de fructe coapte si grozav de bune am decis sa folosesc musai si intr-o prajitura.
S-apoi nu stiu cum se face ca din cand in cand dau gres la prajiturit. :)) Totusi din greseala s-a intamplat sa iasa ceva bun - glazura de pe acest tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 200 g zahar
  • 145 g faina
  • 40g cacao
  • 1/4 lgt bicarbonat de amoniu
  • Crema de coarne
  • 220 g coarne bine coapte
  • 80 g zahar
  • 125 g smantana lichida rece, 30% grasime (Pilos am folosit eu)
  • Crema de frisca si iaurt:
  • 275 g smantana lichida (30% grasime)
  • 160 g iaurt natural
  • 60 g zahar
  • 10 g gelatina granule
  • 50 ml apa
  • Pt. insiropat:
  • 20ml sirop concentrat de coarne amestecat cu 50ml apa plata
  • Glazura aerata
  • 70g ciocolata amaruie (55% procentaj de cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lg cacao (22% grasime) (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de coarne:

Blat


1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. mixeaza albusurile spuma ferma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand zaharul este complet dizolvat. Adauga galbenusurile si mai mixeaza 1-2 minute.


4. Amesteca faina cu cacaoa si cu bicarbonatul de amoniu, si cerne-le. Incorporeaza amestecul in 2 transe in ouale batute si mixeaza bine sa nu ramana cocoloase.


5. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata atunci blatul este copt, daca iese lipicioasa mai lasa blatul in cuptor cateva minute).

6. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l taia in doua felii egale.




Crema de coarne

1. Separa pulpa coarnelor de sambure dandu-le printr-o sita.

2. Pune piureul de coarne impreuna cu 60 g zahar pe foc potrivit cateva minute (pana cand observi ca s-a ingrosat). Lasa sa se raceasca complet inainte de a folosi compozitia.

3. mixeaza smantana lichida cu 20g zahar pana cand creste in volum si capata consistenta, apoi adauga piureul de coarne si mixeaza pana la inglobarea totala a acestuia.



Crema de frisca si iaurt

1. Pune gelatina la hidratat in 50 ml de apa (daca preferi poti sa pui gelatina la hidratat in smantana lichida) si dizolv-o pe bain-marie apoi las-o sa se racoreasca cateva minute.

2. mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consistenta. Adauga iaurtul si gelatina dizolvata si omogenizeaza cu mixerul.



Asamblare

1. Pune prima felie de blat pe un platou, intr-un inel pentru torturi, insiropeaz-o, pune jumatate din crema de frisca si iaurt. Intinde apoi intr-un strat crema de coarne si pune deasupra restul de crema alba si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in frigider pentru cel putin o ora (preferabil 3-4).

2. Scoate tortul din frigider, scoate-i inelul si glazureaza-l.



Glazura spumoasa

1. mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum.

2. Pune 70g frisca impreuna cu ciocolata intr-un vas cu fund dublu la foc mic. Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet, adauga restul de smantana mixata si lingura de cacao (ar fi preferabil sa o cerni in compozitie ca sa nu faca cocoloase cum s-a intamplat la mine :) si amesteca bine. Ia glazura de pe foc si foloseste-o la decorat.



Nota: daca nu doriti o delimitare ce tine de consistenta intre straturile de crema alba si crema de coarne puteti adauga 1lg gelatina dizolvata in crema de coarne.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de coarne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Lau 1

07.10.2014, 17:38

mena29 1

05.03.2015, 16:55

Alina,ce m-am bucurat cand am gasit aceasta reteta. Eu am mancat coarne in copilarie si de atunci mi-au revenit in minte destul de des aceste fructe insa,aici in Sibiu nu gasesc. Eu am copilarit in Alba-Iulia si stiu ca am mancat pe vremea cand locuiam acolo.

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:29

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei creme de ciocolata