Desert prajitura Kinder Maxi King

de VanessaAli in Prajituri, 5 Ian 2016 | 26818 vizualizari

 

Inspirata de la batonul extraordinar de bun Kinder Maxi King, am realizat aceasta prajitura relativ simpla si delicioasa. Este foarte asemanatoare cu Kinder Pingui, insa are si multe elemente noi ce ii dau un gust minunat. Sper sa o incercati si sa va placa.
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt+otet
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 500 ml frisca
  • 1 lingura mare de miere
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • 2 linguri de lapte

Glazura

  • 120 g ciocolata
  • 70g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura de apa rece

Sos de caramel 

Nuca caramelizata:

  • 5 linguri de nuca
  • 4 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Maxi King:

Blat:


Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min (cu rotirea tavii in cuptor, ca sa sa coaca uniform si testul scobitorii la final).


Crema: Batem frisca bine cu cele doua pliculete de intaritor si cu lingura de miere. La final adaugam laptele si amestecam cu o lingura.


Dupa ce blatul s-a racit turnam 1/2 din compozitie si nivelam. Lasam la rece pana facem glazura.


Glazura: Topim ciocolata la baie de aburi, iar cand e topita complet adaugam untul si laptele. Amestecam bine si luam de la aburi. Adaugam o lingura de apa rece si lasam pana se tempereaza si se ingroasa putin, amestecand ca sa nu se formeze crusta.


Cand e suficient de rece o turnam uniform peste crema. Lasam la rece pana se intareste putin pe prajitura, apoi punem si restul de crema.


Sosul de caramel il facem conform retetei, dar cu jumatate din cantitati. Eu l-am facut cu cantitati intregi, iar caramelul care mi-a ramas l-am pus intr-un borcanel pentru alte deserturi.


Lasam la rece sosul pana se mai ingroasa putin, apoi punem peste crema.


Nuca caramelizata: Prajim nuca in cuptor si o maruntim putin. Caramelizam zaharul intr-o cratita si adaugam nuca, apoi oprim focul. Amestecam cu o lingura ca sa se acopere bine, apoi scoatem nuca pe o hartie de copt. Dupa ce s-a racit o punem in robotul de bucatarie si o maruntim dupa preferinte (daca nu aveti robot puneti nuca intr-o punga si folositi un sucitor sau un ciocan de bucatarie). O presaram apoi peste sosul de caramel si apasam la final cu mana ca sa se lipeasca bine.


Lasam prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Sos de caramel dupa reteta de aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-caramel-71513.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Maxi King" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

-Licurici- 1

07.01.2016, 10:59

Gata, a aparut si favoritul

VanessaAli 1

08.01.2016, 22:13

Multumeeesc!

ancutsa 1

24.05.2017, 20:22

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cuburi "Kinder Pingui"