Prajitura " Cenusareasa"

de RuxyRux in Prajituri, 26 Oct 2012 | 9123 vizualizari

 

Neagra si misterioasa, dulce si delicata, densa si sofisticata, mmmmmmm, iata cateva dintre atributele care va descopera aceasta prajitura cu ciocolata si alune si pe care va invit sa o savurati impreuna cu mine in acest sfarsit frumos de saptamana!

 

INGREDIENTE

  • 185 gr. ciocolata neagra( 65 %)
  • 3 linguri cacao
  • 185 gr. unt
  • 185 gr. zahar pudra( brun)
  • 185 gr. alune crude macinate
  • 6 oua
  • vanilie( extract natural, sau pudra)
  • 5 linguri zahar brun (pudra)
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr iaurt( 10% cremos)
  • 3 sau 4 linguri pline lichior de alune
  • 3 linguri zahar brun( pudra)
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Cenusareasa":

Punem la mixer untul moale, impreuna cu zaharul brun facut pudra la masina de cafea. Mixam pana devine totul o crema.


Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare.


Alunele le zdrobim la blender.


Ciocolata o topim pe abur si o adaugam in crema de unt. Amestecam bine la mixer. Scoatem vasul de mixer si mutam compozitia in alt vas.


Adaugam alunele zdrobite fara sa amestecam foarte bine , doar prin invaluire.


Batem albucurile spuma foarte foarte bine, cu un praf de sare si apoi impreuna cu cele 5 linguri de zahar pudra. Punem albusurile batute peste compozitia cu ciocolata prin invaluire, de jos in sus.


Cernem cacaoa deasupra si apoi tot prin invaluire o incorporam usor. Ungem o tava forma de tort, punem o foaia fix pe baza de cerc si asezam crema.


Coacem pentru o ora la cuptorul incins la 140 de grade. Vom face testul cu scobitoarea.


Intre timp punem pe foc la aburi ciocolata si o topim usor. Amestecam cu iaurtul, zaharul, vanilia si lichiorul de alune.


Scoatem prajitura de la cuptor, o lasam putin la racit, o desprindem cu un cutit de pe margine si scoatem inelul. Vom rasturna pe un platou blatul cu grija, vom scoate foaia de la baza si o vom aseza pe platoul final.


Glazuram prajitura si apoi o dam la rece toata noaptea( are nevoie de minim 6 ore sa stea la racit)


Decoram prajitura cu alune macinate si ne bucuram de ea in toata splendoarea gustului!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Cenusareasa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

ralu_ca 1

26.07.2013, 21:32

Andreea Caroline 1

27.07.2013, 00:33

RuxyRux 1

13.01.2014, 12:08

O prajiii delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu eugenii