Guguluf marmorat cu zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 12 Noi 2013 | 2726 vizualizari

 

Tot am amanat prepararea acestui guguluf foarte simplu,si iata ca azi ia venit randul :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • arome(esente de vanilie,rom)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr de zmeura

Pentru ornat:

  • 200 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat cu zmeura:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se lase albusurile.


Se opreste un sfert din aceasta compozitie,acest sfert il amestecam cu cacao,si incepem montarea in forma de guguluf care se unge cu ulei,se pune primul strat alb,apoi negru,apoi alb si tot asa pana se termina compozitia.Se da la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea la final.


Dupa coacere,se lasa la racit si apoi se taie guguluful pe jumatate.Se face crema ptr umplere:se bate frisca impreuna cu zaharul si zmeura.Aceasta crema se unge jumatatea de guguluf apoi se pune peste cealalta jumatate.Se oprneaza dupa preferinte, si se face un sirop din zmeura si zaharul ramas(se pun pe foc cateva minute pna se topeste zaharul,fara sa se striveasca fructele) si orneaza cu acest sirop.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Ligia Bxl 1

21.01.2014, 21:26

Angelina multumesc esti draguta

tarasmariana 1

04.05.2014, 06:13

Ce bunatate!

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat, cu nuci.