Chec cu cacao si stafide

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2013 | 2022 vizualizari

 

Checul asta de cum l-am vazut la bucataras Panacris am zis ca trebuie sa il fac deoarece este exact pe gustul nostru si se pare ca nu m-am inselat. S-a mancat repede, repejor, cred si eu la cat de bun si pufos a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 140 ml lapte
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cappucino clasic
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si stafide:

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte. Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine. Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.


Incoporam stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos. Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar. Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.


Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit. Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.


Sa aveti pofta!


Sursa de inspiratie. Multumesc mult Cris :*...A iesit o bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 20:37

Ce bine arata

Rocsi 1

15.10.2013, 11:27

Multumesc Lia

Rocsi 1

15.10.2013, 11:27

Ica iti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos aromat