Prăjitura Bounty

de Rita Ilies in Prajituri, 4 Ian 2014 | 9827 vizualizari

 

Au trecut sărbătorile, suntem deja în 2014, deci, nu știu voi, dar eu intru la dietă supersonică. :)) Oricum, să nu ziceți că sunt rea, vă las câteva rețete de prăjiturele, printre care și una dintre preferatele mele: prăjitura Bounty. :)
E grozavă, și când te gândești că se și prepară foarte ușor nu poți să spui ”pas”. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 125 g unt ( poate fi unt cu conținut mic de grăsime )
  • 200 g făină
  • 90 g zahăr
  • 3 ouă potrivite
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema de cocos:
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt gras
  • 130 g zahăr
  • 50 g miere
  • 200 g nucă de cocos
  • 7 linguri cu griș
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt gras
  • o lingură cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Bounty:

Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină.


Puneți hârtie de copt într-o tavă. Eu am folosit una de 35/25 însă data viitoare voi folosi una mai mărișoară. Adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme.


Puneți laptele pe bain marie. Adăugați mierea și zahărul. Când acestea s-au topit adăugați grișul amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe adăugați nuca de cocos și untul. Întindeți crema cât încă este fierbinte peste blatul ușor însiropat cu lichior de cocos sau alt sirop care vă place.


Topiți ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Adăugați uleiul. Lăsați glazura să se răcească 3-5 minute la temperatura camerei, apoi întindeți-o peste prăjitură.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

anca_rm 1

06.01.2014, 14:25

buna , la fav cu ea

Rita Ilies 1

06.01.2014, 15:36

E super, aş mai face dar nu mă mai lasă silueta. )

marcela1979 1

22.12.2014, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos (3)