Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

de Brindusa in Prajituri, 7 Iun 2010 | 4025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prajitura
  • 2 oua mari
  • 110 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 110 g unt moale
  • 70 g ciocolata amaruie 55% , taiata bucati foarte mici 
  • 50 g alune de padure, tocate
  • Ingrediente pentru toppingul de caramel
  • 5 linguri de zahar
  • 50 g apa fiarta
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingurita unt
  • o mana de alune de padure
  • Visine, pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine:

1. Incalzeste aragazul la 170 C.


2. Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute)


3. Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina.


4. Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara (de tarta) cu diametru de cam 23 cm.


5. Coace 50- 55 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.


6. Lasa sa se raceasca 30 min si toarna toppingul de caramel.


7. Ca sa prepari toppingul te caramel, amesteca amidonul cu 2 linguri de apa. Pune restul sa se fiarba. In timpul asta caramelizeaza zaharul. Pune=l intr-o craticioara cu fundul mai gros, pe foc mediu. Cand incepe sa se caramelizeze pe margini, amesteca usor, aducand zaharul netopit poeste cel topit. In final zaharul trebuie sa aibe o culoare de chihlimbar. Ia cratita de pe foc si CU MARE ATENTIE toarna apa. Ai grija ca se fac aburi FIERBINTI. Pune din nou pe foc , pana ce tot zaharul se dizolva. Adauga untul si amidonul. Amesteca bine si gateste pana ce toppingul arata ca o miere . Adauga alunele si amesteca. Lasa sa se raceasca putin si toarna peste prajitura.


Serveste cu garnitura de visine, pentru ca e cam dulce.


sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Laly 1

11.06.2010, 22:33

Ah visinele,preferatele mele.Ce bine arata.5 furcu si de la mine si vreu o portie daca mai ai

Brindusa 1

12.06.2010, 00:55

Laly, s-a terminat de mult

mena29 1

18.06.2010, 00:10

Si mie-mi place si vreau o felie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de cacao