Savarine cu fructe

de ela in Prajituri, 17 Oct 2010 | 4309 vizualizari

 

Nadina mi-a facut o pofta nebuna cu savarinele ei,asa ca m-am apucat sa imi fac,pentru ca asa ne-a invatat Miha:daca vrem ceva,sa ne facem:))) Si cu ocazia asta am inaugurat formele de briose si setul de boluri ca sa nu le mai tin de bibelouri in bucatarie,cum spunea Ionix:))))

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 7linguri de pesmet
  • Pt umplutura:
  • 400ml frisca lichida sau smantana dulce
  • 2linguri zahar
  • 1plic intaritor de frisca
  • Pt sirop:
  • 250ml apa
  • 150gr zahar
  • esenta de rom dupa gust
  • Mai avem nevoie de
  • 400gr fructe de padure congelate
  • 1plic gelatina
  • 1lingura de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu fructe:

Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in boluri separate.Galbenusurile le mixam cu 3linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albeste.Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat cele 3 linguri de zahar ramase si batem bine.

In compozitia de galbenusuri punem treptat pesmetul,apoi spuma de albusuri si omogenizam bine.

Ungem cu unt formele de savarine si le tapetam cu faina,apoi cu o lingura punem aluatul.Dam la cuptorul preincalzit 15minute pana blatul se rumeneste frumos.

Intre timp punem la fiert zaharul cu apa si dam cateva clocote,apoi adaugam esenta de rom.Fructele de padure puse la dezghetat din timp se acopera cu lingura de zahar.

Scoatem blatul de savarine din forme si taiem la fiecare savarina un capacel(savarinele se pun invers decat au fost coapte).Cu o lingura insiropam savarinele,bine.

Frisca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca le mixam bine.

Gelatina se amesteca cu 2linguri de zahar si 250ml din zeama ramasa de la decongelatul fructelor de padure si punem la fiert 1minut-2.

Pe fiecare savarina punem un fruct de padure,apoi cu un sprit ornam baza.Punem capacelul,il ungem cu putina gelatina si deasupra mai punem un mot de frisca.

Lasam la frigider cateva ore,savarina este gustoasa doar daca este foarte rece.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

ela 1

25.10.2010, 00:29

Eclerash

Oana 1

07.11.2010, 19:13

Iar mi-e pofta Ce bine arata

Ligia Bxl 1

30.11.2010, 01:11

bune rau 5 furci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!