Savarine cu fructe

de ela in Prajituri, 17 Oct 2010 | 7787 vizualizari

 

Nadina mi-a facut o pofta nebuna cu savarinele ei,asa ca m-am apucat sa imi fac,pentru ca asa ne-a invatat Miha:daca vrem ceva,sa ne facem:))) Si cu ocazia asta am inaugurat formele de briose si setul de boluri ca sa nu le mai tin de bibelouri in bucatarie,cum spunea Ionix:))))

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 7linguri de pesmet
  • Pt umplutura:
  • 400ml frisca lichida sau smantana dulce
  • 2linguri zahar
  • 1plic intaritor de frisca
  • Pt sirop:
  • 250ml apa
  • 150gr zahar
  • esenta de rom dupa gust
  • Mai avem nevoie de
  • 400gr fructe de padure congelate
  • 1plic gelatina
  • 1lingura de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu fructe:

Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in boluri separate.Galbenusurile le mixam cu 3linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albeste.Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat cele 3 linguri de zahar ramase si batem bine.

In compozitia de galbenusuri punem treptat pesmetul,apoi spuma de albusuri si omogenizam bine.

Ungem cu unt formele de savarine si le tapetam cu faina,apoi cu o lingura punem aluatul.Dam la cuptorul preincalzit 15minute pana blatul se rumeneste frumos.

Intre timp punem la fiert zaharul cu apa si dam cateva clocote,apoi adaugam esenta de rom.Fructele de padure puse la dezghetat din timp se acopera cu lingura de zahar.

Scoatem blatul de savarine din forme si taiem la fiecare savarina un capacel(savarinele se pun invers decat au fost coapte).Cu o lingura insiropam savarinele,bine.

Frisca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca le mixam bine.

Gelatina se amesteca cu 2linguri de zahar si 250ml din zeama ramasa de la decongelatul fructelor de padure si punem la fiert 1minut-2.

Pe fiecare savarina punem un fruct de padure,apoi cu un sprit ornam baza.Punem capacelul,il ungem cu putina gelatina si deasupra mai punem un mot de frisca.

Lasam la frigider cateva ore,savarina este gustoasa doar daca este foarte rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

ela 1

25.10.2010, 00:29

Eclerash

Oana 1

07.11.2010, 19:13

Iar mi-e pofta Ce bine arata

Ligia Bxl 1

30.11.2010, 01:11

bune rau 5 furci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce