Tarta cu mere si sirop de artar

de RuxyRux in Prajituri, 30 Mai 2012 | 2770 vizualizari

 

O senzatie...mmmmmmm...si yamyyyyyyy! Dupa ce o savurezi nu poti exclama decat, Doamne iti multumesc...pentru ca e divina!

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 375 gr faina( plus o mana)
  • 240 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 linguri iaurt( mai gras)
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei( palmier)
  • vanilie dupa gust
  • scortisoara( un praf)
  • extract de flori de portocal( o lingurita)
  • coaja de portocala rasa
  • Umplutura:
  • 10 mere mari
  • 70 ml sirop de artar
  • zahar brun dupa gust
  • scortisoara
  • zahar pudra
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si sirop de artar:

Blatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta.



Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va spun ca miroase delicios! Formam o bila din aluat si dam la rece pana ne ocupam de mere( in jur de 30 de minute).


Radem 7 mere mari le amestecam cu siropul de artar, vanilie si cu zahar, va trebui sa gustam si sa punem zahar dupa gustul nostru. Punem scortisoara, tot dupa gust si apoi amestecam bine. Lasam sa se scurga, nu vom arunca siropul, este foarte bun sa il servim deasupra cand tarta este gata.


Taiem cele 3 mere ramase in felii.


Scoatem blatul de tarta, si il intindem direct in tava tapetata cu foaie pergament, ne vom folosi de o folie si vom intinde deasupra ei cu mana, incepand de la mijloc catre margine. Intepam cu o furculita, asezam merele razuite si deasupra merele felii. Presaram putin zahar brun si apoi scortisoara. Coacem tarta la 200 de grade pentru 45 de minute.


O putem servi calda si pudrata cu zahar si scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (83)

RuxyRux 1

03.06.2012, 18:12

Laly, multumesc draga mea...se preparar usor si tu stii de fapt

RuxyRux 1

03.06.2012, 18:12

Multumesc tuturor

babi5 1

18.12.2014, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rondele de mere