Tarta cu mure

de rodica_m in Dulciuri, 13 Sep 2011 | 7005 vizualizari

 

O parte din reteta este inspirata de la Ionela.
Murele insa.....culese de mine....o adevarata relaxare....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri ulei 
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina

Crema vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 oua+1 galbenus
  • 100 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • 50 gr unt
  • esenta de vanilie

Decor:

  • 300 gr mure
  • 1 plic tort jele
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure:

Preparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua.


Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga faina. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la temperatura de 180 C pentru 30-40 min.


Crema de vanilie:


Punem la foc 400 ml lapte cu 50 gr zahar. Intre timp batem ouale +galbenusul cu 50 gr zahar, putina sare, amidonul si restul de lapte.


Se adauga laptele fierbinte in fir subtire peste compozitia cu oua si amidon. Se transfera toata compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine la foc amestecand continuu pana se ingroasa.


Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit acoperind cu o folie pt a nu se forma crusta.


Pe blatul racit repartizam uniform crema de vanilie, decoram cu mure.


Continutul plicului de tort jele se amesteca cu 2 linguri de zahar si cu 250 ml apa. se tine pe foc 1 minut.


Turnam jeleul peste fructe dinspre centrul tartei catre exterior.


Lasam la rece pt 1-2 ore.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

rodica_m 1

15.09.2011, 10:01

mirela0911 1

15.09.2011, 12:55

vaiiii ce bunatate

Criss 1

15.09.2011, 14:06

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise