Tarta cu mure

de rodica_m in Dulciuri, 13 Sep 2011 | 9884 vizualizari

 

O parte din reteta este inspirata de la Ionela.
Murele insa.....culese de mine....o adevarata relaxare....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri ulei 
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina

Crema vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 oua+1 galbenus
  • 100 gr zahar
  • 30 gr amidon
  • 50 gr unt
  • esenta de vanilie

Decor:

  • 300 gr mure
  • 1 plic tort jele
  • 2 linguri de zahar
  • 250 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure:

Preparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua.

Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga faina. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la temperatura de 180 C pentru 30-40 min.

Crema de vanilie:

Punem la foc 400 ml lapte cu 50 gr zahar. Intre timp batem ouale +galbenusul cu 50 gr zahar, putina sare, amidonul si restul de lapte.

Se adauga laptele fierbinte in fir subtire peste compozitia cu oua si amidon. Se transfera toata compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine la foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit acoperind cu o folie pt a nu se forma crusta.

Pe blatul racit repartizam uniform crema de vanilie, decoram cu mure.

Continutul plicului de tort jele se amesteca cu 2 linguri de zahar si cu 250 ml apa. se tine pe foc 1 minut. 

Turnam jeleul peste fructe dinspre centrul tartei catre exterior.

Lasam la rece pt 1-2 ore.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

rodica_m 1

15.09.2011, 10:01

mirela0911 1

15.09.2011, 12:55

vaiiii ce bunatate

Criss 1

15.09.2011, 14:06

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce cu nuci