Tarta cu patru feluri de branza

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2013 | 16076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 gr faina grau
  • 100 gr faina porumb
  • 100 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece
  • Umplutura
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr branza in ceara (sau 100 gr cascaval cu mai putina grasime)
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza de vaci
  • marar verde tocat
  • 4 oua
  • 100 gr smantana
  • 150 gr sunca
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • unt pentru uns vasul
  • o lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu patru feluri de branza:

Aluat

Intr-un bol puneti faina de grau, faina de porumb, untul rece taiat cubulete si sarea si framantati rapid cu mana un aluat uscat, sfaramicios.

Adaugati apoi apa rece, doar atat cat este nevoie pentru a abtine un aluat nelipicios, elastic, care sa poata fi usor intins cu sucitorul dar nici sa nu fie prea moale. Dati bolul la rece pentru cel putin 30 minute.

Umplutura.

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca intr-un bol toate tipurile de branza, galbenusurile, sare, piper, nucsoara,mararul, smantana si omogenizeaza.

Adauga albusurile batute spuma si faina.

Scoate aluatul de la rece, unge tava cu unt si aseaza o foaie de aluat intinsa din 2/3 din compozitie.

Aseaza bucatele de sunca, toarna amestecul de branzeturi si da tava la cuptor pentru 20 de minute.

Scoate si aseaza un grilaj deasupra facut din aluatul ramas si reintrodu tava in cuptor. Lasa pana se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece.

Noi am papat cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu patru feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

roxana_simona 1

25.01.2014, 01:26

Pushaa 1

25.01.2014, 11:36

hmmm... ce bun!!

UrsanMihaela 1

19.12.2018, 10:57

arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si spanac