Tarta cu pere

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 12 Oct 2012 | 2774 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul perelor m-am hotarat sa profit la maxim de savoarea acestor fructe aromate si zemoase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -250 g faina
  • -125 g unt rece
  • -2 linguri zahar pudra
  • -1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • -250 g smantana
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri
  • -100 g nuci
  • -300 g gem caise
  • -2 lingurite rom
  • -4 pere mari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra (este de preferat zaharul pudra caci se va incorpora mai usor) si untul rece taiat cubulete si se amesteca bine. Se adauga un ou si se framanta in continuare pana se obtine un aluat nu prea uscat. In schimb daca vi se pare aluatul prea moale mai puteti adauga faina. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 40 de minute.

Intre timp se prepara umplutura astfel: intr-un vas se amesteca smantana, galbenusurile si zaharul. Se pune pe foc mic si se amesteca  din cand in cand pana ce compozitia va fierbe. Se ia vasul de pe foc si se adauga nucile taiat marunt.

Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul intr-un strat subtire. Se unge tava cu unt si se aseaza aluatul inclusiv pe marginile tavii (eu am folosit o tava cu diamentrul de 31 cm). Din loc in loc se inteapa aluatul cu o furculita pentru a nu creste prea tare la coacere.  Pentru a nu se arde marginile si pentru a nu se umfla aluatul, se acopera tava cu hartie de copt si se pun boabe de fasole. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute. Cu 5 minute inainte de-a fi gata se indeparteaza hartia de copt si boabele si se introduce tava inapoi in cuptor.

Intre timp se curata perele de coaja, se taie in 4 si se curata de samburi. Apoi se taie perele pe lungime in felii de grosime medie. Pentru a nu se innegri se pot stropi perele cu sucul de la o lamaie. Dupa ce s-a copt aluatul se toarna crema, se uniformizeaza si se aseaza perele. Se reintroduce tava in cuptorul preincalzit pentru inca 40-45 de minute. Se amesteca gemul de caise cu romul si se intinde peste feliile de pere dupa ce se scoate tarta din cuptor. Se orneaza cu nuca.  

Pofta buna! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pere-0
Tarta cu pere-1
Tarta cu pere-2
Tarta cu pere-3
Tarta cu pere-4
Tarta cu pere-5
Tarta cu pere-6
Tarta cu pere-7
Tarta cu pere-8
Tarta cu pere-9
Tarta cu pere-10

COMENTARII (22)

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

13.10.2012, 09:48

ce bunatate

DulciuriSiNuNumai

DulciuriSiNuNumai 1

18.10.2012, 00:38

da! a fost delicioasa!

ionela2682

ionela2682 1

09.04.2013, 16:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!