Prajitura de vis

de La Ancuta in Prajituri, 2 Mai 2013 | 18224 vizualizari

 

Nu eu am numit-o asa ci Mirela, de la care am preluat aceasta prajitura minunata. Mi-am propus de multa vreme sa o incerc, dar am asteptat o ocazie speciala. Pai si ce poate fi mai special decat 6 ani de vis petrecuti alaturi de jumatatea mea. Cand toata lumea sarbatorea Floriile, noi mai adaugam un an de convietuire "pasnica" :). Iar daca anii au fost de vis, si prajitura trebuia sa fie pe masura :).
La multi ani noua... iar pentru urmatorii ani imi doresc doar sanatate si intelegere!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt sau cub Rama
  • In plus avem nevoie de:
  • ~20 de biscuiti simplii
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 3 linguri coniac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de vis:

Incepem cu pragatirea foilor. Din ingredientele de mai sus coacem doua foi. Fie facem aluatul si il impartim sau impartim ingredientele de la inceput.


Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste iar spuma luceste. Amestecam nuca de cocos cu faina si o adaugam usor in spuma de albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus pana se incorporeaza.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (25x35 cm), nivelam si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte usor la suprafata. Se coc foarte repede, pentru ca sunt destul de subtiri.


Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa (5-10 minute), amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

Mixam untul la temperatura camerei pana cand devine spumos apoi adaugam treptat crema de galbenus si mixam pana se incorporeaza si devine o crema fina. Impartim crema in trei parti egale.


Pentru sirop caramelizam zaharul apoi il stingem cu apa si amestecam pana se topeste caramelul. Lasam sa se raceasca iar apoi adaugam coniacul.


Pe un platou asezam un blat iar apoi intindem o parte de crema, in strat uniform. Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste crema.


Ciocolata o topim impreuna cu uleiul iar apoi o intindem in start uniform peste biscuiti.


Dam prajitura la congelator pentru 5 minute, atat cat sa se intareasca ciocolata.

Peste stratul de ciocolata urmeaza a doua parte din crema iar apoi blatul de nuca de cocos. Peste blat intindem ultima parte de crema si nivelam.


Ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru 2-3 ore iar apoi putem taia prajitura.


Va garantez ca este o prajitura foarte fina si delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

09.05.2013, 10:48

Multumesc dragelor

GJ203702390 1

17.05.2013, 18:52

arata f f bine am s-o ancerc si eu si va spun cum mi-a iesit

babi5 1

06.03.2014, 17:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 3 culori