Prajitura de vis

de La Ancuta in Prajituri, 2 Mai 2013 | 27046 vizualizari

 

Nu eu am numit-o asa ci Mirela, de la care am preluat aceasta prajitura minunata. Mi-am propus de multa vreme sa o incerc, dar am asteptat o ocazie speciala. Pai si ce poate fi mai special decat 6 ani de vis petrecuti alaturi de jumatatea mea. Cand toata lumea sarbatorea Floriile, noi mai adaugam un an de convietuire "pasnica" :). Iar daca anii au fost de vis, si prajitura trebuia sa fie pe masura :).
La multi ani noua... iar pentru urmatorii ani imi doresc doar sanatate si intelegere!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt sau cub Rama
  • In plus avem nevoie de:
  • ~20 de biscuiti simplii
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 3 linguri coniac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de vis:

Incepem cu pragatirea foilor. Din ingredientele de mai sus coacem doua foi. Fie facem aluatul si il impartim sau impartim ingredientele de la inceput.

Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste iar spuma luceste. Amestecam nuca de cocos cu faina si o adaugam usor in spuma de albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (25x35 cm), nivelam si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte usor la suprafata. Se coc foarte repede, pentru ca sunt destul de subtiri.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa (5-10 minute), amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.
Mixam untul la temperatura camerei pana cand devine spumos apoi adaugam treptat crema de galbenus si mixam pana se incorporeaza si devine o crema fina. Impartim crema in trei parti egale.

Pentru sirop caramelizam zaharul apoi il stingem cu apa si amestecam pana se topeste caramelul. Lasam sa se raceasca iar apoi adaugam coniacul.

Pe un platou asezam un blat iar apoi intindem o parte de crema, in strat uniform. Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste crema.

Ciocolata o topim impreuna cu uleiul iar apoi o intindem in start uniform peste biscuiti.

Dam prajitura la congelator pentru 5 minute, atat cat sa se intareasca ciocolata.
Peste stratul de ciocolata urmeaza a doua parte din crema iar apoi blatul de nuca de cocos. Peste blat intindem ultima parte de crema si nivelam.

Ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru 2-3 ore iar apoi putem taia prajitura.

Va garantez ca este o prajitura foarte fina si delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vis" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Metrou