Chec cu cacao (de post)

de laura_n in Prajituri, 15 Dec 2014 | 4857 vizualizari

 

Astazi, va aduc niste minichecuri simple, extrem de gustoase, de post, dar pe care eu le-as face oricand.
Reteta de la care am plecat, am gasit-o la Rocsi, care a preluat-o de la Laura Sava, insa eu am adaptat-o dupa ceea ce aveam disponibil.
Multumesc mult, Rocsule!

 

INGREDIENTE

  • - 2 cani apa minerala cu bule (este suficienta o sticla mica de 500 ml apa minerala)
  • - 1 + 1/2 cana zahar brut
  • - 1/2 cana ulei (eu am folosit de floarea soarelui)
  • - 3 cani faina alba
  • -1 plic praf de copt
  • - 4 linguri cacao neagra de calitate
  • - 2 linguri rom (eu folosesc rom-bautura)
  • - o portocala
  • Glazura:
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 2 lg zahar brut
  • - 2 lg ulei
  • - 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao (de post):

Mai intai, pornim cuptorul.


Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam uleiul, romul si amestecam iar.


Spalam bine o portocala, o uscam cu un servetel de hartie, apoi radem coaja si o punem peste compozitia lichida. Cat timp pregatim faina, toate aromele se intrepatrund.


Intr-un alt castron, punem faina, cacaoa si praful de copt si amestecam cu o furculita, astfel incat sa se distribuie uniform toate. Adaugam faina pentru amestecul lichid si amestecam iar cu telul, doar cat sa se omogenizeze compozitia.


Pregatim cateva forme de copt, prevazute cu hartie de copt sau forme din hartie / carton de unica folosinta si turnam compozitia. Eu am folosit forme de minichecuri de unica folosita. Asezam cativa miezi de nuca deasupra.


Le punem la copt in cuptorul incins, lasam la foc mediu, cam 35 -40 minute. Ele se vor umfla si vor crapa usor.


Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.


Glazura o pregatim extrem de simplu.


Intr-un vas /craticioara, punem 2 linguri cacao neagra, 2 linguri zahar brut, 2 linguri ulei si 2 linguri apa. Punem pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa fiarba. Lasam 2 minute sa fiarba si apoi dam deoparte si lasam la racit. Glazura va deveni mai inchegata pe masura ce se raceste.


Glazuram checurile si servim alaturi de un ceai sau o cafea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

jolygina 1

16.12.2014, 12:36

roxana_simona 1

16.12.2014, 14:27

Ina 1

19.12.2014, 19:54

Bravo, scumpicioaso!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!