Tarta cu pere

de Alinutza80 in Prajituri, 21 Noi 2012 | 5590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat pentru tarte
  • Ingrediente umplutura:
  • 4 linguri de unt nesarat moale
  • 3 linguri de faina
  • 100 gr zahar
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de o lamaie
  • 2 linguri gem de prune (sau caise)+2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura.


Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor.


Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.


Intr-un castron se pun oul, zaharul, faina si se amesteca bine cu mixerul,apoi se incorporeaza si untul.


Se intinde aluatul intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat. Se adauga apoi umplutura peste ele .


Se da la cuptorul preincalzit la180 grade cam 40 minute(se incearca usor cu scobitoarea ).


Cand se scoate din cuptor se unge tarta cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.


Se poate servi calda cu inghetata, dar si rece la o cafea.


Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alinutza80 1

23.01.2013, 14:37

cristinap 1

13.09.2013, 13:46

delicioasa!

adry88 1

13.09.2013, 14:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu pere si branza