Tarta cu pere si struguri

de rodica_m in Prajituri, 26 Sep 2011 | 3968 vizualizari

 

Aceasta tarta am savurat-o in weekend, intr-o mini excursie prin tara....din Craiova pe Transalpina.....alaturi de niste prieteni dragi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 2 oua
  • esenta de migdale
  • Fructe:
  • 3 pere
  • 1-2 ciorchini struguri
  • Crumble:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si struguri:

Blatul:


Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele.


Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de struguri se separa de pe ciorchine.


Scoatem blatul din frigider, il intindem cu sucitorul si il punem in tava unsa si tapetata.


Aranjam feliutele de pere pe marginea tartei si bobitele de struguri in interior.


Din unt, faina si zahar pregatim crumble-ul pe care-l repartizam uniform peste fructe.


Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40-45 min.


Sa o savurati cu placere!!!

TIPS-URI

1

Daca vi se par fructele prea zemoase, puteti presara peste ele o lingurita de pesmet, apoi repartizati crumble-ul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

26.09.2011, 23:12

foarte buna tarta,yamiii

Betty Kitchen 1

27.09.2011, 09:26

Ar fi frumos sa participi cu reteta aceasta la provocarea lunii Dulce Romanie. Ce zici?
http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

Lau 1

03.10.2011, 09:33

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

Batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

de RODIMUR 7

pe 03.12 la 05:50

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise(rasturnata)