Tarta cu pere si struguri

de rodica_m in Prajituri, 26 Sep 2011 | 2829 vizualizari

 

Aceasta tarta am savurat-o in weekend, intr-o mini excursie prin tara....din Craiova pe Transalpina.....alaturi de niste prieteni dragi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 2 oua
  • esenta de migdale
  • Fructe:
  • 3 pere
  • 1-2 ciorchini struguri
  • Crumble:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si struguri:

Blatul:


Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele.


Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de struguri se separa de pe ciorchine.


Scoatem blatul din frigider, il intindem cu sucitorul si il punem in tava unsa si tapetata.


Aranjam feliutele de pere pe marginea tartei si bobitele de struguri in interior.


Din unt, faina si zahar pregatim crumble-ul pe care-l repartizam uniform peste fructe.


Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40-45 min.


Sa o savurati cu placere!!!

 

TIPS-URI

1

Daca vi se par fructele prea zemoase, puteti presara peste ele o lingurita de pesmet, apoi repartizati crumble-ul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

26.09.2011, 23:12

foarte buna tarta,yamiii

Betty Kitchen 1

27.09.2011, 09:26

Ar fi frumos sa participi cu reteta aceasta la provocarea lunii Dulce Romanie. Ce zici?
http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

Lau 1

03.10.2011, 09:33

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe din compot