Tarta cu pere si struguri

de rodica_m in Prajituri, 26 Sep 2011 | 2708 vizualizari

 

Aceasta tarta am savurat-o in weekend, intr-o mini excursie prin tara....din Craiova pe Transalpina.....alaturi de niste prieteni dragi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 2 oua
  • esenta de migdale
  • Fructe:
  • 3 pere
  • 1-2 ciorchini struguri
  • Crumble:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si struguri:

Blatul:

Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele.

Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de struguri se separa de pe ciorchine.  

Scoatem blatul din frigider, il intindem cu sucitorul si il punem in tava unsa si tapetata.

Aranjam feliutele de pere pe marginea tartei si bobitele de struguri in interior.

Din unt, faina si zahar pregatim crumble-ul pe care-l repartizam uniform peste fructe.

Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40-45 min.

Sa o savurati cu placere!!! 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se par fructele prea zemoase, puteti presara peste ele o lingurita de pesmet, apoi repartizati crumble-ul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pere si struguri-0
Tarta cu pere si struguri-1
Tarta cu pere si struguri-2
Tarta cu pere si struguri-3

COMENTARII (13)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

26.09.2011, 23:12

foarte buna tarta,yamiii

Betty Kitchen

Betty Kitchen 1

27.09.2011, 09:26

Ar fi frumos sa participi cu reteta aceasta la provocarea lunii Dulce Romanie. Ce zici?
http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

Lau

Lau 1

03.10.2011, 09:33

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!