Tarta cu peste si porumb

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 2390 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250-300 gr faina grau
  • 50 gr unt
  • un ou
  • o jumatate ligurita sare
  • 1/3 lingurita praf copt
  • cateva linguri apa rece.

pentru umplutura:

  • o conserva ton in ulei
  • 80 gr porumb din conserva
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri pline faina grau
  • 2 cubulete branza topita
  • un ardel gras verde
  • 10-12 fire cozi ceapa verde
  • sare
  • piper
  • jumatate lingurita coaja lamaie
  • 2 -3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste si porumb:

Intr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam.

Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios care sa poata fi intins in foaie cu usurinta.Ungem tava de tarta cu unt si asezam foaia obtinuta prin intiderea aluatului, forman si margini ridicate pe peretii tavii.




Coditele de ceapa verde le taiem rondele, ardeiul cubulete si le calim 3-4 minute in uleiul de masline.

Deasupra aluatului din tava asezam uniform ceapa amestecata cu ardeiul apoi tonul din conserva si terminam cu un amestec obtinut prin baterea celor trei oua cu putina sare peste care am pus smantana, faina, cubuletele de branza, sare , piper si coaja de lamaie.

Dam tava la cuptorul preincalzit la aprox 175 grade pana ce se rumeneste usor.


"Desenam" deasupra un phirania:)))) si servim.

Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

24.11.2010, 20:11

MVMih 1

28.03.2011, 16:30

Cam tarziu, dar as vrea si eu o portie

Bya Ralu 1

11.06.2013, 12:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv floare din peste marinat