Tarta cu peste si porumb

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 5275 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250-300 gr faina grau
  • 50 gr unt
  • un ou
  • o jumatate ligurita sare
  • 1/3 lingurita praf copt
  • cateva linguri apa rece.

pentru umplutura:

  • o conserva ton in ulei
  • 80 gr porumb din conserva
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri pline faina grau
  • 2 cubulete branza topita
  • un ardel gras verde
  • 10-12 fire cozi ceapa verde
  • sare
  • piper
  • jumatate lingurita coaja lamaie
  • 2 -3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste si porumb:

Intr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam.
Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios  care sa poata fi intins in foaie cu usurinta.Ungem tava de tarta cu unt si asezam foaia obtinuta prin intiderea aluatului, forman si margini ridicate pe peretii tavii.


 Coditele de ceapa verde le taiem rondele, ardeiul cubulete si le calim 3-4 minute in uleiul de masline.
Deasupra aluatului din tava asezam uniform ceapa amestecata cu ardeiul apoi tonul din conserva si terminam cu un amestec  obtinut prin baterea celor trei oua cu putina sare peste care am pus smantana, faina, cubuletele de branza, sare , piper si coaja de lamaie.
Dam tava la cuptorul preincalzit la aprox 175 grade pana ce se rumeneste usor.

"Desenam" deasupra un phirania:)))) si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste si porumb" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza