Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

de Rocsi in Pui, 18 Sep 2014 | 5799 vizualizari

 

Iubesc aceste tarte si nu ma satur niciodata de ele. Imi place se le pregatesc sub diferite combinatii, sa jongles cu ingredientele, asa cum face un clovn cu jucariile sale. Stiu ca aluatul de tarta trebuie sa fie cu unt, ou si faina, insa eu il prefer si imi place mai mult aluatul dospit pentru un astfel de preparat. Sper sa va fie pe plac!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 10 gr drojdie
  • 1/2 cana de apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 borcan mic cu ciuperci taiate
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb:

Aluatul:


Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.


Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.


Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.


La sfarsit incorporam uleiul.


Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam alautul la dospit cam 30 de minute.


Umplutura:


Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.


Ceapa o curatam si o tocam marunt.


Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.


Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.


Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.


Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.


Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.


Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.


Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.


Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.


Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.


Deasupra presaram cascavalul ras.


Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.


Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.


Este grozava de luat si la pachet ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (36)

Xandrinne 1

20.09.2014, 10:41

Rocsi 1

20.09.2014, 22:28

Ma bucur ca iti place Lavinia

Rocsi 1

20.09.2014, 22:28

Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!