Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

de Rocsi in Pui, 18 Sep 2014 | 11950 vizualizari

 

Iubesc aceste tarte si nu ma satur niciodata de ele. Imi place se le pregatesc sub diferite combinatii, sa jongles cu ingredientele, asa cum face un clovn cu jucariile sale. Stiu ca aluatul de tarta trebuie sa fie cu unt, ou si faina, insa eu il prefer si imi place mai mult aluatul dospit pentru un astfel de preparat. Sper sa va fie pe plac!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 10 gr drojdie
  • 1/2 cana de apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 borcan mic cu ciuperci taiate
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb:

Aluatul: 

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.

Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.

La sfarsit incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam alautul la dospit cam 30 de minute.

Umplutura:

Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.

Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.

Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.

Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.

Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.

Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.

Deasupra presaram cascavalul ras.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.

Este grozava de luat si la pachet ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui în crustă de brânză~ reţeta 400 ~