Tarta cu piept de pui si prosciutto

de mamaieelena in Pui, 8 Iul 2012 | 3134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui
  • 6 oua fierte +2 crude
  • 200g branza framantata
  • 3 linguri cu faina
  • 400-450ml lapte
  • 50g unt
  • 4 foi de lazagna
  • 50g cascaval ras
  • unt si pesmet pentru tapetat vasul de ceramica
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si prosciutto:

Cele 6 oua se pun la fiert dupa ce au fost spalate si stau la fiert 5 minute dupa care se dau in jet de apa rece.Pieptul de pui eu l-am pregatit la gratarul de aragaz peste care am pus sare si piper.Intr-o cratita se pune uuntul si se topeste la foc domol se adauga si cele 3 linguri cu faina si stingem cu putin lapte apoi se adauga si branza framantata lasand sa se ingroasa bine dar se adauga treptat si laptele pana se obtine o ciulama mai consistenta se pune sare si piper dupa gust si lingurita cu chimen,Se da la rece,Eu am pus-o in chiuveta cu apa rece si am amestecat continuu sa se raceasca mai repede.Am ales ca sa fac aceasta tarta in vasul de ceramica,pe care l-am uns cu unt si tapetat cu pesmet iar pe fundul vasului se aseaza 2 foi din 4 de lasagna,peste ea se pune pieptul de pui taiat fideluta si 3 din cele 6 oua(taiate)marar verde tocat se pune peste oua,2 felii de prosciutto,peste ele se pune iar pieptul de pui si restul de oua taiate in 4 si mararul tocat peste oua si iar prosciutto.Peste acestea se pun cele 2 foi ramase de lazagna iar peste se pune ciulamaua care s-a racit si in care se pun cele 2 oua crude amestecand bine.Deci ciulamaua se intinde peste tot si cu o furculita se desfac marginile ca sa patrunda ciulamaua si acolo deasemeni se poate intepa cu furculita deasupra foile de lazagna ca sa patrunda si in interior,Deasupra se pune cascavalul ras si se da la cuptor 45 de minute pana se rumeneste si degaja un miros apetisant.Pofta buna, 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut