Tarta cu piept de pui si prosciutto

de mamaieelena in Pui, 8 Iul 2012 | 2890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui
  • 6 oua fierte +2 crude
  • 200g branza framantata
  • 3 linguri cu faina
  • 400-450ml lapte
  • 50g unt
  • 4 foi de lazagna
  • 50g cascaval ras
  • unt si pesmet pentru tapetat vasul de ceramica
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si prosciutto:

Cele 6 oua se pun la fiert dupa ce au fost spalate si stau la fiert 5 minute dupa care se dau in jet de apa rece.Pieptul de pui eu l-am pregatit la gratarul de aragaz peste care am pus sare si piper.Intr-o cratita se pune uuntul si se topeste la foc domol se adauga si cele 3 linguri cu faina si stingem cu putin lapte apoi se adauga si branza framantata lasand sa se ingroasa bine dar se adauga treptat si laptele pana se obtine o ciulama mai consistenta se pune sare si piper dupa gust si lingurita cu chimen,Se da la rece,Eu am pus-o in chiuveta cu apa rece si am amestecat continuu sa se raceasca mai repede.Am ales ca sa fac aceasta tarta in vasul de ceramica,pe care l-am uns cu unt si tapetat cu pesmet iar pe fundul vasului se aseaza 2 foi din 4 de lasagna,peste ea se pune pieptul de pui taiat fideluta si 3 din cele 6 oua(taiate)marar verde tocat se pune peste oua,2 felii de prosciutto,peste ele se pune iar pieptul de pui si restul de oua taiate in 4 si mararul tocat peste oua si iar prosciutto.Peste acestea se pun cele 2 foi ramase de lazagna iar peste se pune ciulamaua care s-a racit si in care se pun cele 2 oua crude amestecand bine.Deci ciulamaua se intinde peste tot si cu o furculita se desfac marginile ca sa patrunda ciulamaua si acolo deasemeni se poate intepa cu furculita deasupra foile de lazagna ca sa patrunda si in interior,Deasupra se pune cascavalul ras si se da la cuptor 45 de minute pana se rumeneste si degaja un miros apetisant.Pofta buna, 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piept de pui si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu orez cu legume şi ciuperci