Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie

de katty in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 528 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt 82% grasime
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou+1 galbenus pentru uns
  • 1-2 linguri apa rece

Umplutura:

  • 1 compot piersici
  • 1 mango mediu
  • 1 lingura zahar brun

Sosul de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie:

Incepem cu prepararea crustei.Amestecam toate ingredientele in afara de apa. Daca este nevoie adaugam si apa pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini , pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin o ora.



Scurgem compotul de piersici, iar piersicile le taiem cubulete. Decojim fructul de mango si il taiem cubulete. Amestecam fructele cu o lingura de zahar brun.



Scoatem aluatul de crusta si cu ajutorul unui sucitor il intindem. Cu 3/4 din aluat acoperim fundul si peretii a doua forme de tarta dreptunghiulara sau una rotunda mai mare.Intepam aluatul cu o furculita. Asezam deasupra hartie de copt si umplem forma cu orez( fasole, sare sau orice avem mai mult prin bucatarie).

Dam tavile la cuptorul preincalzit pentru 10 minute.

Scoatem tavile, dam la o parte hartia de copt si asezam fructele. Aluatul ramas il intindem pe un blat cu sucitorul si il taiem fasii. Asezam fasii sub forma de grilaj. Ungem grilajul cu galbenusul batut cu 1 lingura apa. Dam formele la cuptor pana partea de deasupra se rumeneste usor.

Scoatem tartele si le lasam sa se raceasca.



Punem laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie.Dam jos, acoperim vasul si il lasam pana ramane caldut.

Amidonul il dizolvam intr-o lingura apa rece, apoi il amestecam cu latele caldut.

Frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele caldut in fir subtire amestecand continuu.Punem amestecul la foc mic, intr-o craticioara cu fund gros si amestecam pana se ingroase.

Lasam sosul sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

anca_rm 1

22.02.2016, 11:32

MotanLaOale 1

23.02.2016, 12:01

Bya Ralu 1

23.02.2016, 22:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Felie de caramel