Tarta cu pipote si ciuperci

de oanapl in Pui, 30 Mar 2017 | 2218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 300 g pipote de pui
  • 1 borcan ciuperci
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 1 ceapa
  • 2 oua + 2 albusuri
  • cimbru
  • sare
  •  garnisit:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 50 g seminte de susan neprajite
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pipote si ciuperci:

Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. Pasta rezultata, o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate felii si ciupercile taiate marunt si sare dupa gust. Dai compozitia la rece.

Pentru aluat, amesteci faina cu sare si unt. Sfarami amestecul intre degete, adaugi galbenusul si apoi apa, putin cate putin, cat sa se lege. Framânti pentru a obtine un aluat omogen si il dai la rece, pentru 30 de minute.

Întinzi o foaie de aluat si o asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, o intepi cu furculita si asezi umplutura. Din aluatul ramas pe margini, decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj in forma de stea) pe care le asezi peste umplutura. Amesteci galbenusul cu lapte si ungi aluatul apoi presari susan.

Introduci tarta in cuptorul incins, pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pipote si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta