Pui pe sticla

de Rocsi in Pui, 20 Feb 2012 | 21935 vizualizari

 

Ieri fiind lasatul secului de carne am hotarat sa pregatim un pui pe sticla...A iesit o nebunie de pui,rumen si gustos!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • busuioc uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie decojita
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 canita mica de vin 
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla:

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde o taiem bucatele .

Intr-un bol amestecam:uleiul,sare,piper,boia de ardei,busuioc,patrunjel,usturoiul pisat,zeama de lamaie ,frunzele de ceapa verde taiate si vinul. Le amestecam bine de tot, apoi punem puiul si il tavalim pe toate partiele prin acest bait. Il lasam acolo 1-2 ore,timp im care il mai intoarcem.

Luam o sticla ,din sticla,si o umplem pe 3 sferturi cu apa. Infingem puiul in sticla. Asezam sticla intr-o tava,iar in tava punem putina apa. Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra . Dam puiul in cuptorul incins. Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stopim puiul cu bait ce ramane in bol. Intr-o ora si jumatate ,maxim 2 ore puiul este gata,depinde cat de mare este.

Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura,o salata sau orice alta garnitura. Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

26.02.2012, 14:59

Retetegg

Ade200 1

22.11.2014, 06:41

Acum vreo 20 de ani când am auzit rețeta aceasta, un coleg asculta ce-mi povestea o doamnă, apoi m-a luat deoparte și m-a întrebat: " Bine, dar cum bagi puiul în sticlă?!"

Rocsi 1

24.11.2014, 21:03

Ade

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla