Pui pe sticla

de Rocsi in Pui, 20 Feb 2012 | 18970 vizualizari

 

Ieri fiind lasatul secului de carne am hotarat sa pregatim un pui pe sticla...A iesit o nebunie de pui,rumen si gustos!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • busuioc uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie decojita
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 canita mica de vin 
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla:

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde o taiem bucatele .


Intr-un bol amestecam:uleiul,sare,piper,boia de ardei,busuioc,patrunjel,usturoiul pisat,zeama de lamaie ,frunzele de ceapa verde taiate si vinul. Le amestecam bine de tot, apoi punem puiul si il tavalim pe toate partiele prin acest bait. Il lasam acolo 1-2 ore,timp im care il mai intoarcem.


Luam o sticla ,din sticla,si o umplem pe 3 sferturi cu apa. Infingem puiul in sticla. Asezam sticla intr-o tava,iar in tava punem putina apa. Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra . Dam puiul in cuptorul incins. Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stopim puiul cu bait ce ramane in bol. Intr-o ora si jumatate ,maxim 2 ore puiul este gata,depinde cat de mare este.


Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura,o salata sau orice alta garnitura. Pofta buna!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

26.02.2012, 14:59

Retetegg

Ade200 1

22.11.2014, 06:41

Acum vreo 20 de ani când am auzit rețeta aceasta, un coleg asculta ce-mi povestea o doamnă, apoi m-a luat deoparte și m-a întrebat: " Bine, dar cum bagi puiul în sticlă?!"

Rocsi 1

24.11.2014, 21:03

Ade

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui in iaurt pe sticla